Reddingswerkers voor het deels ontplofte hotel Saratoga in Havana.
Volledig scherm
Reddingswerkers voor het deels ontplofte hotel Saratoga in Havana. © ANP / EPA

Dodental explosie hotel in Havana loopt op tot veertig

Het aantal doden door de ontploffing in het historische hotel Saratoga in de Cubaanse hoofdstad Havana is verder gestegen naar veertig. Dat meldt het lokale ministerie van Gezondheid maandag (lokale tijd). Volgens het ministerie raakten 54 mensen gewond, van wie er zes nog in kritieke toestand verkeren. De explosie van vrijdag werd vermoedelijk veroorzaakt door een gaslek.

  1. Burgemeester Berlijn trapt in deepfake-gesprek met ‘burgemeester van Kiev’: “de oorlog wordt met alle middelen gevoerd”

    Burgemees­ter Berlijn trapt in deepfake-ge­sprek met ‘burgemees­ter van Kiev’: “de oorlog wordt met alle middelen gevoerd”

    De Berlijnse burgemeester Franziska Giffey heeft een vijftien minuten durend videogesprek gehad met een man die beweerde burgemeester Vitali Klitsjko van de Oekraïense hoofdstad Kiev te zijn. In de loop van de conversatie rezen echter vermoedens dat het een om een bedrieger ging die gebruikmaakte van 'deepfake'-technologie en werd het gesprek volgens een Berlijnse woordvoerster verbroken.