Gearresteerde IS-strijders op hun knieën na de aanval op de Ghwayran-gevangenis.
Volledig scherm
Gearresteerde IS-strijders op hun knieën na de aanval op de Ghwayran-gevangenis. © AP

Dodental door gevechten in Syrische gevangenis stijgt naar ruim 330, zoektocht naar verstopte jihadisten gaat verder

Het dodental door de zware gevechten bij een gevangenis in het noordoosten van Syrië is opgelopen naar zeker 332, meldt het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten. Terreurgroep Islamitische Staat (IS) opende bijna twee weken geleden een grote aanval op de gevangenis, waar (vooraanstaande) strijders van de terreurgroep worden vastgehouden. Er zijn verschillende gevangenen ontsnapt.

  1. Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden: “Hopelijk zal hij ooit op beide benen kunnen staan”

    Syrische vader en zoon van iconische foto krijgen visum om in Italië behandeld te worden: “Hopelijk zal hij ooit op beide benen kunnen staan”

    De internationaal gelauwerde foto “Hardship of Life” heeft niet alleen het leven van de fotograaf van de foto, Mehmet Aslan, voorgoed veranderd maar ook de levens van de mensen die hij heeft vereeuwigd op beeld. Munzir en Mustafa El Nezzel, vader en zoon die allebei een of beide benen zijn kwijtgeraakt door de langdurige oorlog in Syrië, hebben namelijk een visum gekregen om in Italië behandeld te worden.