Erfstadt-Blessem
Volledig scherm
Erfstadt-Blessem

Doden en vermisten na aardverschuiving in Noordrijn-Westfalen

Door een aardverschuiving in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen zijn doden gevallen. De lokale autoriteiten melden dat er in Erfstadt-Blessem, nabij Keulen, naast de dodelijke slachtoffers ook meerdere vermisten zijn.

 1. Dwergstaat San Marino houdt referendum over legalisering van abortus

  Dwergstaat San Marino houdt referendum over legalise­ring van abortus

  In de dwergstaat San Marino wordt vandaag een referendum gehouden over de legalisering van abortus. In de overwegend katholieke staat geldt voorlopig een algemeen verbod op abortus, ook in het geval van verkrachting, incest en foetale aandoeningen of indien het leven van de moeder in gevaar is. San Marino is samen met Malta, Andorra en het Vaticaan een van de laatste plaatsen in Europa waar zo’n verbod van kracht is.
 2. Huizen ingestort, mensen vermist: dramatisch luchtbeeld toont tragedie na aardverschuiving in Duitse stad
  Play

  Huizen ingestort, mensen vermist: dramatisch luchtbeeld toont tragedie na aardver­schui­ving in Duitse stad

  Door een aardverschuiving in Erftstadt, nabij Keulen, in de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen staan woningen onder water en is een aantal huizen ingestort. Luchtbeelden van het getroffen gebied tonen een dramatische scène. Het staat vast dat er doden zijn gevallen, alleen is nog niet geweten hoeveel. Ook is niet duidelijk hoeveel mensen worden vermist. In een ander overstroomd district, Bad Neuenahr-Ahrweiler, in deelstaat deelstaat Rijnland-Palts worden dan weer mogelijk 1.300 mensen vermist. Het mobiele netwerk is er uitgevallen, waardoor veel mensen onbereikbaar zijn. Het totale dodental door het noodweer in het westen van Duitsland is ondertussen opgelopen tot boven de 100.