Politieagenten aan de supermarkt van de Amerikaanse keten Kroger in Collierville, Tennessee. De schietpartij vond plaats rond 13.30 uur lokale tijd. Er vielen meerdere gewonden en één dode.
Volledig scherm
Politieagenten aan de supermarkt van de Amerikaanse keten Kroger in Collierville, Tennessee. De schietpartij vond plaats rond 13.30 uur lokale tijd. Er vielen meerdere gewonden en één dode. © AFP

Dodelijke schietpartij in Amerikaanse supermarkt: klanten en personeel moeten zich verstoppen in diepvriezers

TennesseeIn de Amerikaanse staat Tennessee zijn één dode en veertien gewonden gevallen bij een schietpartij in een supermarkt. Ook de schutter, die de winkel rond 13.30 uur lokale tijd binnenviel, werd dood aangetroffen. Volgens de autoriteiten overleed hij ten gevolge van een schotwonde die hij bij zichzelf had toegebracht. De gewonde slachtoffers werden naar het ziekenhuis gebracht. Enkelen onder hen zouden er ernstig aan toe zijn. 

  1. Nu ook 15 vrienden van omikronbesmette man positief getest na animebeurs in New York: vrees voor superspreaderevent

    Nu ook 15 vrienden van omikronbe­smet­te man positief getest na animebeurs in New York: vrees voor supersprea­de­re­vent

    Ruim een week na afloop van de Anime NYC 2021-beurs werd aan de meer dan 53.000 aanwezigen gevraagd om zich te laten testen op het coronavirus. Eén van de eerste Amerikanen waarbij de omikronvariant werd vastgesteld, was namelijk enkele dagen voor hij ziek werd op de beurs geweest. Nu blijken vijftien van zijn vrienden positief getest op het coronavirus. Gezondheidsautoriteiten maken zich zorgen dat de beurs een superspreaderevent was.
  2. VS kondigen diplomatieke boycot aan van Olympische Winterspelen in Peking

    VS kondigen diplomatie­ke boycot aan van Olympische Winterspe­len in Peking

    De Verenigde Staten zullen overgaan tot een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen, die in februari plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking, vanwege mensenrechtenkwesties. Dat heeft het Witte Huis officieel bevestigd. Een diplomatieke boycot houdt in dat Washington geen vertegenwoordigers van de regering naar de Chinese hoofdstad zal sturen. De Amerikaanse topsporters zouden bij die maatregel wel kunnen deelnemen aan de competities.