Dode bij zware aardbeving in Mexico

Mexico is maandag getroffen door een aardbeving met een magnitude 7,4. In de havenstad Manzanillo viel een dode, zo heeft president Andrés Manuel Lopez bekendgemaakt.

  1. Amerikaanse gevangene (44) kan niet geloven hoe hard wereld is veranderd na celstraf van 27 jaar: “Mensen zijn zo vriendelijk”

    Amerikaan­se gevangene (44) kan niet geloven hoe hard wereld is veranderd na celstraf van 27 jaar: “Mensen zijn zo vriende­lijk”

    De Amerikaanse ex-gevangene Bobby Bostic kon zijn ogen niet geloven toen hij afgelopen november na maar liefst 27 jaar weer als een vrij man door het leven ging. De 44-jarige Amerikaan kreeg in 1995 een celstraf van 241 jaar, waar hij uiteindelijk “maar” 27 jaar van uitzat. Toen Bostic de gevangenis verliet, leek het wel alsof hij door de tijd was gereisd. Draadloze oortjes, huisrobots en uitzonderlijk vriendelijke mensen: wat was de wereld toch veranderd.
  2. Gigantische berg afval zorgt voor verschrikkelijke geur in Parijs

    Giganti­sche berg afval zorgt voor verschrik­ke­lij­ke geur in Parijs

    Het stinkt in Parijs en dat heeft maar één oorzaak: een duizelingwekkende berg afval. Die ligt er omdat de vuilnisophalers nu al bijna twee weken staken tegen de veelbesproken pensioenhervorming van president Macron. Daardoor stapelde er zich meer dan 10.000 ton afval op in de straten van de Franse hoofdstad. Vorige week werden al mensen opgevorderd om een soort minimumdienstverlening te verzekeren. Nu zal Anne Hidalgo, de burgemeester van Parijs, een “crisiscel” activeren. De crisiscel komt elke dag samen. Bedoeling is om de “continuïteit van de openbare diensten” in Parijs te verzekeren.