Dode bij aanval op rusthuis voor monniken nabij Montpellier: "Verdachte op de vlucht"

UpdateEen gewapende man is gisterenavond rond tien uur een rusthuis voor gepensioneerde monniken in Montferrier-sur-Lez, nabij Montpellier, binnengedrongen. In het gebouw wonen zo'n zestig bejaarde monniken samen met enkele nonnen. Een vrouw kwam bij de aanval om het leven. Volgens Le Figaro zouden rond half 1 vannacht de overige 59 bewoners in veiligheid gebracht zijn. De politie is momenteel op zoek naar de verdachte die een mes en een geweer met afgezaagde loop bij zich had.

 1. Het dubbele discours van Brahim Abdeslam en de rol van de Belgische politie onder de loep op proces over aanslagen in Parijs

  Het dubbele discours van Brahim Abdeslam en de rol van de Belgische politie onder de loep op proces over aanslagen in Parijs

  Vijf beschuldigdenop het proces in Parijs rond de aanslagen van 13 november 2015, waaronder Salah Abdeslam, hebben vrijdag geweigerd de zitting bij te wonen. Daar werd vrijdag de “puinhoop” benadrukt van de Belgische politie die Brahim Abdeslam, een toekomstige zelfmoordterrorist had vrijgelaten. “We hadden alles op een presenteerblaadje, maar we wisten niet hoe we het moesten gebruiken.”
 2. Visserijrel: Franse vissersschepen blokkeren ferry's van en naar Verenigd Koninkrijk in haven van Calais

  Visserij­rel: Franse vissers­sche­pen blokkeren ferry's van en naar Verenigd Koninkrijk in haven van Calais

  Vijf Franse vissersschepen blokkeren in de haven van Calais het ferryverkeer van en naar het Verenigd Koninkrijk. Het gaat om een aangekondigde protestactie die anderhalf uur zou duren. Eerder op de dag hielden Franse vissers ook al een Brits containerschip tegen in de haven van St. Malo. Het gebeurt allemaal uit woede over het beperkte aantal visvergunningen dat de Britten afgeven aan Franse schepen.
 3. Aanhouding verlengd van twee verdachten aanslagen Parijs
  Frankrijk

  Aanhouding verlengd van twee verdachten aanslagen Parijs

  De Brusselse raadkamer heeft vandaag de aanhouding van twee verdachten in het onderzoek naar de aanslagen in Parijs met twee maanden verlengd. Dat meldt het federaal parket. Het gaat om Mohammed Bakkali en Ibrahim Abrini, de jongere broer van Mohamed Abrini, die laatste is ook bekend als 'de man met het hoedje'. Bakkali is dan weer de man bij wie een video werd gevonden waarin een topman van het Studiecentrum voor Kernenergie werd bespioneerd.
 1. Klassiek spaarboekje bij grootbank? Dan verdubbelen je spaarcenten na… 636 jaar
  Spaargids.be

  Klassiek spaarboek­je bij grootbank? Dan verdubbe­len je spaarcen­ten na… 636 jaar

  De rente op onze spaarboekjes is al lang geen vetpot meer. Bij de wettelijke minimumrente voor gereglementeerde spaarrekeningen, die de meeste grootbanken hanteren, duurt het liefst 636 jaar vooraleer je spaarcenten verdubbelen. Wie kiest voor spaar- of beleggingsproducten met een hoger rendement, slaagt er mogelijk wel nog in om bij leven zijn kapitaal met 100% te zien aangroeien. Spaargids.be beschrijft hoe dat kan.
 2. Amerikanen identificeren sleutelfiguur in aanslagen Brussel en Parijs

  Amerikanen identifice­ren sleutelfi­guur in aanslagen Brussel en Parijs

  Het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken heeft een nieuwe naam toegevoegd aan het lijstje van IS-kopstukken die betrokken waren in de planning van de recente aanslagen in Brussel en Parijs. De beruchte Abu Souleymane al-Faranzi, een schuilnaam die in verschillende terreurdossiers voorkomt, werd door de Amerikanen geïdentificeerd als Abdelilah Himich, een 26-jarige Fransman van Marokkaanse afkomst. De man zou nog op vrije voeten zijn en zou zich momenteel in Syrië schuilhouden, zo melden Amerikaanse media dinsdag. Frankrijk en Interpol hebben ondertussen een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem uitgevaardigd.