Archiefbeeld.
Volledig scherm
Archiefbeeld. © ANP

Dode baby gevonden vlak over de grens in Nederlandse Wernhout

In het Noord-Brabantse Wernhout, dat vlak over de grens met ons land ligt, is gisteren het stoffelijk overschot aangetroffen van een pasgeboren baby. Dat meldt de politie. Het lichaampje werd gevonden in een groene vuilniszak naast een afvalbak in een park, meldt Omroep Brabant. De politie is ter plaatse en doet onderzoek. 

 1. Op wandel met kinderpsychiater Peter Adriaenssens: “Spreken over een verloren generatie, dat noem ik waarzeggerij”
  PREMIUM

  Op wandel met kinderpsy­chi­a­ter Peter Adriaens­sens: “Spreken over een verloren generatie, dat noem ik waarzegge­rij”

  Dat hij al zes maanden met pensioen is en net vooral opa en poppenspeler wilde zijn, keek de minister maar even over het hoofd. Bij Peter Adriaenssens hangen de foto's van 'zijn' jongeren die hij verloor door zelfmoord in zijn praktijkruimte. En toch is hij de optimist in de denktank van Wouter Beke, over de mentale gezondheid van de jeugd na corona. "Nu al spreken over een verloren generatie, dat noem ik waarzeggerij."
 2. Geen celstraf voor Canadees koppel dat over en weer vloog voor inenting met vaccins voor oorspronkelijke bewoners
  22

  Geen celstraf voor Canadees koppel dat over en weer vloog voor inenting met vaccins voor oorspronke­lij­ke bewoners

  De rijke ex-casinobaas Rod Baker vloog in januari met zijn vrouw Ekaterina in een privévliegtuig naar het afgelegen Beaver Creek in Canada waar oorspronkelijke bewoners gevestigd zijn. De Bakers gingen er een prik halen met het vaccin van Moderna, bedoeld voor de kwetsbare inheemse bevolking. Voor die fraude moeten ze niet naar de gevangenis, maar ze krijgen wel een boete.