Malcolm X op een foto uit 1963. Rechts de brief met onthullingen.
Volledig scherm
Malcolm X op een foto uit 1963. Rechts de brief met onthullingen. © AP

Dochters Malcolm X vragen onderzoek naar moord op vader te heropenen na nieuwe onthullingen van oud-politieman op sterfbed

De drie dochters van de in 1965 vermoorde zwarte activist Malcolm X (39) hebben aan de openbare aanklager in Manhattan gevraagd om het onderzoek naar de moord op hun vader te heropenen. Ze doen dat nadat er intrigerend nieuw bewijsmateriaal opdook: een bekentenis die een voormalig politieman uit New York net voor zijn dood aflegde. 

  1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
    Streamz

    Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

    Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).