Scene uit 'De Oost'
Volledig scherm
PREMIUM
Scene uit 'De Oost' © Amazon Prime Video

Dochter omstreden legerkapitein roept op tot boycot Nederlandse film De Oost: “Extreem voorbeeld van geschiedvervalsing”

FILMDe veelbesproken film De Oost, over Nederlandse troepen in de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog (1945-1949), zet bij de nabestaanden van het hoofdpersonage kwaad bloed. Palmyra Westerling, dochter van de omstreden kapitein Raymond Westerling (1919-1987), roept op de film te boycotten. Ook Jeroen Perceval vertolkt een rol in De Oost. “Over de rug van mijn vader worden feiten verdraaid en onwaarheden verkondigd.”

12 reacties

 • Didi Bellens

  1 maand geleden
  Waargebeurde verhalen moet je altijd met een (of meerdere) korrel zout nemen. Het is ook nooit altijd correct voor 100% dus ....
 • Steven Hermans

  1 maand geleden
  Film heeft een basis van waarheid. Maar niemand die nu leeft was erbij. Degenen die nog iets kunnen zeggen overdrijven alles.
 • Jef Van De Plas

  1 maand geleden
  @ Jozef Hendrickx , gelijk stellen aan de waarheid doe ik niet echt , maar in het boek lees je wel veel genuanceerde dingen die toch wel redelijk waarheidsgetrouw zijn, waarheidsgetrouwer dan de gewone geschiedschrijving , die meestal het verhaal is van de overwinnaar, niet dan ?
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Aan een wat oudere veerbootman op Sumatra vroeg ik ooit eens of ze haat hadden tegen de Nederlanders. Toen hij nee zei vroeg ik waarom. Zijn antwoord was veel betekenend. Als de rollen omgekeerd geweest waren en wij Nederland gekoloniseerd hadden dan hadden we hetzelfde gedaan.
 • Norbert Daelman

  1 maand geleden
  Heb er een reportage gezien over de decolonisatie van nederlands Indië op VRT, daar waren getuigen te woord die dit zelf hebben meegemaakt en een ervan zei dat hij gilde toen zijn medesoldaten slachtingen aanrichtten en mesen in een kerk gewoon afmaakten. Dus er is wel degelijk misdaad tegen de menselijkheid gebeurd (Waarschijnlijk van beide kanten). Maarvoor je onafhankheid vechten is wel heel anders dan voor onderdrukking vechten.
 1. Zes miljoen euro nodig om interieur van Notre Dame te vernieuwen
  5

  Zes miljoen euro nodig om interieur van Notre Dame te vernieuwen

  Het katholieke bisdom van Parijs laat weten dat er ongeveer zes miljoen euro nodig is om het interieur van de Notre Dame te herstellen en te moderniseren. Na de brand die twee jaar geleden plaatsvond, liep de kathedraal grote schade op. De Franse president Emmanuel Macron beloofde eerder dat de Notre Dame tegen 2024 volledig zal zijn hersteld. Tot nu toe werd al meer dan 800 miljoen euro ingezameld van bedrijven of privésponsors voor de herstelwerken.