Drie gedode Iraanse betogers: Hadis Najafi (20), Ghazale Chelavi (32) en Hananeh Kia (23)
Volledig scherm
PREMIUM
Drie gedode Iraanse betogers: Hadis Najafi (20), Ghazale Chelavi (32) en Hananeh Kia (23) © Twitter

Dit zijn de nieuwste martelaren van Iran, waar ‘grootvaders’ hun ‘kleindochters’ vermoorden op straat

De Iraanse oppositie zegt dat er al 180 mensen omgebracht zijn in tien dagen van protesten. Daarbij nemen jonge vrouwen het voortouw — tot de dood toe. De kans is groot dat het ook nu weer geen verschil maakt. Maar een kenner noemt het regime kwetsbaarder dan ooit.

 1. REPORTAGE. Belgische Erkan vreest het ergste: “Mijn vriend Taha én zijn twee zussen zijn vermist. Hun appartement stortte in. We hopen op mirakel”
  PREMIUM
  12

  REPORTAGE. Belgische Erkan vreest het ergste: “Mijn vriend Taha én zijn twee zussen zijn vermist. Hun apparte­ment stortte in. We hopen op mirakel”

  De catastrofale verwoesting in hun heimat zorgt voor een ongeziene droefenis bij de Turkse gemeenschap in ons land. Onder meer moskeevoorzitter Erkan Konak is in het ongewisse over het lot van een vriend met wie hij twee weken geleden nog in Istanbul afsprak. Al proberen ook heel wat Belgische Turken hun emoties om te zetten in daden: in geen tijd is er in de mijngemeenten een groots hulpkonvooi ontstaan met goederen, geld en ontelbare handen.
 2. KIJK. Internet ligt in een deuk met video waarin Amerikaanse first lady man van Kamala Harris op mond kust

  KIJK. Internet ligt in een deuk met video waarin Amerikaan­se first lady man van Kamala Harris op mond kust

  Kort voor de State of the Union-toespraak van de Amerikaanse president Joe Biden gisteren waren alle ogen even gericht op zijn vrouw Jill. Die groette Doug Emhoff, de man van vicepresident Kamala Harris, wel op een erg joviale manier. In een video is te zien hoe Biden Emhoff vol op de mond lijkt te kussen. De beelden gingen – hoe kan het ook anders – viraal op sociale media en hebben al voor de nodige hilariteit gezorgd. “Ik wist niet dat het Capitool een kiss cam had”, klinkt het onder meer.
 3. Verdachte geïdentificeerd in verdwijningszaak Franse Héléna (21): “Hij gaf toe dat hij iets stoms had gedaan”
  Update

  Verdachte geïdentifi­ceerd in verdwij­nings­zaak Franse Héléna (21): “Hij gaf toe dat hij iets stoms had gedaan”

  De Franse politie heeft een verdachte op het oog in de verdwijningszaak rond de 21-jarige Héléna Cluyou. De jonge vrouw raakte meer dan een week geleden vermist na een avondje uit in de stad Brest, in het noordwesten van Frankrijk. Volgens de onderzoekers is het mogelijk dat ze door een auto werd aangereden en dat de bestuurder haar lichaam nadien heeft verstopt. De 36-jarige verdachte zou hebben toegegeven dat hij “een stomme fout had gemaakt”.
 1. Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen
  Tweakers

  Gamen zonder console, maar met je smartphone? Dit topgadget bespaart je op termijn flink wat centen

  Fervent gamer en vaak onderweg? Dan ben je mogelijk gebaat bij een controller waar je smartphone in past. “Voor iets meer dan 100 euro kun je heel fijn gamen en ligt er een hele wereld aan – vaak gratis – spelletjes aan je voeten”, zegt Wout Funnekotter, hoofdredacteur bij technologiesite Tweakers. Hij onderwierp de twee meest gangbare controllers voor smartphones aan een vergelijkingstest.