Een prijsplafond op Russische olie en een uitgebreid importverbod op Russische staalproducten zijn de belangrijkste onderdelen van een nieuw Europees sanctiepakket tegen Rusland.
Volledig scherm
Een prijsplafond op Russische olie en een uitgebreid importverbod op Russische staalproducten zijn de belangrijkste onderdelen van een nieuw Europees sanctiepakket tegen Rusland. © AP

Dit zijn de nieuwe Europese sancties tegen Rusland: pakket kost Poetin 7 miljard euro

Een prijsplafond op Russische olie en een uitgebreid importverbod op Russische staalproducten zijn de belangrijkste onderdelen van een nieuw Europees sanctiepakket tegen Rusland, waarover de 27 EU-lidstaten het vandaag eens zijn geworden. Dit achtste pakket, aldus de Europese Commissie, kost Rusland opnieuw 7 miljard aan inkomsten.

104 reacties

 • Gino Denil

  2 maanden geleden
  Het is Poetin zijn eigen terrein niet, Eric Roeloffzen. Historisch niet en volgens het internationaal recht niet. Ook niet omdat er een helft Russisch sprekenden wonen. Zoals Wallonië ook niet van Macron is omdat ze er Frans spreken.
 • Jan Reunes

  2 maanden geleden
  Er moeten nu eenmaal offers gebracht worden om resultaten te boeken, we mogen blij zijn dat er een leger voor ons vecht tenslotte vallen er bij ons alleen maar economische slachtoffers en onze huizen blijven overeind staan, ik zelf ben gepensioneerd, kan me geen horecabezoek meer permitteren, kan mijn kar in de supermarkt ook niet meer vol laden, moet de verwarming laag zetten, als het dat maar is?, graag zelfs, so what!
 • Eric Roeloffzen

  2 maanden geleden
  Waar komt toch die haat vandaan, Poetin wil gewoon zijn eigen terrein terug. Eens zien wat u doet, als uw buurman deze zomer in uw tuin gaat zitten.
 • patrick sabbe

  2 maanden geleden
  Oorlog voeren kost geld aan beide partijen. Het is zeer naief te denken of niet aan te nemen dat we in staat van oorlog zijn met Rusland. Beter geld verliezen dan mensenlevens is uiteraard ook heel correct denken.
 • DIRK VAN DESSEL

  2 maanden geleden
  We gaan vermoedelijk ook tegelijkertijd in ons eigen vlees snijden.
 1. “Tot 3 keer zo krachtig als de atoombom op Hiroshima”: wat is een tactisch kernwapen en hoeveel heeft Rusland er zo?
  PREMIUM

  “Tot 3 keer zo krachtig als de atoombom op Hiroshima”: wat is een tactisch kernwapen en hoeveel heeft Rusland er zo?

  Russisch president Vladimir Poetin voert de nucleaire dreiging op. Eerder deze week meldden verschillende internationale media dat Rusland een nucleaire trein richting Oekraïne stuurt. Volgens experts is in het opbod van militaire escalatie de volgende stap een kernproef. En wanneer het bestaan van het ‘moederland’ in gevaar komt, is volgens de Russische militaire doctrine de ultieme stap het inzetten van een tactisch kernwapen. Maar wat is juist het verschil met ‘gewone’ kernwapens? Hoeveel schade kan het aanrichten? En heeft ook België nog wapens achter de hand? Een overzicht van de zes meest gestelde vragen.