Grote markt Brussel.
Volledig scherm
Grote markt Brussel. © Getty Images

Dit zijn de meest leefbare steden in 2022: Brussel maakt reuzensprong in rangschikking

Overweeg je een grote verhuizing dit jaar? Denk dan eens aan Wenen of Kopenhagen. De jaarlijkse ranglijst van ‘s werelds meest leefbare steden (GLI) is vandaag gepubliceerd door de Economist Intelligence Unit. Ook Brussel doet het goed en stijgt 22 plaatsen. Daarmee komt onze hoofdstad op de 24e plaats.

 1. ‘Napalmmeisje’ ondergaat laatste huidbehandeling na 50 jaar: “Nu ben ik niet langer een slachtoffer van de oorlog”

  ‘Napalm­meis­je’ ondergaat laatste huidbehan­de­ling na 50 jaar: “Nu ben ik niet langer een slachtof­fer van de oorlog”

  Phan Thi Kim Phuc wordt ook wel het ‘napalmmeisje’ genoemd. De vrouw is de centrale figuur op een van de meest iconische foto’s uit de wereldgeschiedenis. Phuc was amper 9 jaar oud toen ze op 8 juni 1972 door fotograaf Nick Ut in beeld werd gebracht, nadat de Amerikanen het Zuid-Vietnamese dorpje Trảng Bàng met napalm hadden bestookt. Phuc, die ondertussen 59 jaar oud is, reist al een tijdje regelmatig naar Miami, in de Amerikaanse staat Florida, om de ernstige brandwonden op haar bovenlichaam te laten laseren. Deze week onderging ze daar haar allerlaatste huidbehandeling.
 1. De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartphones
  Tweakers

  De allerbeste camera’s voor je vakantiefoto’s schuilen in deze smartpho­nes

  Ben je nog voor je vakantie op zoek naar een nieuwe smartphone? Hecht je veel belang aan de kwaliteit van de bijhorende camera, om zo onvergetelijke vakantiekiekjes en festivalfoto’s te kunnen maken? Smartphonespecialist Donovan Kerssenberg van technologiesite Tweakers trakteert je op zijn top drie smartphones-met-de-zotste-camera’s van het moment én geeft ook enkele minder dure alternatieven mee.