AFP
Volledig scherm
© AFP

Dit weten we tot nu toe over aanslag op Charlie Hebdo

Wat weten we?In het Parijse hoofdkantoor van het satirische magazine Charlie Hebdo zijn volgens de Franse politie twaalf doden gevallen bij de islamitische terreuraanslag van vanmiddag. Er vielen ook elf gewonden. De klopjacht op de daders is nog volop aan de gang. In verschillende steden in Frankrijk en elders ter wereld zijn spontane betogingen ontstaan tegen de terreur. Met de boodschap 'Je Suis Charlie' betuigen aanwezigen hun medeleven aan de redactie.

 1. Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmelders installeert: dit zijn de regels
  HLN Shop

  Strenge straffen voor wie niet voldoende rookmel­ders instal­leert: dit zijn de regels

  Nu het buiten frisser wordt, doen we opnieuw massaal beroep op onze verwarming. De open haard gaat aan en om het extra gezellig te maken horen daar voor veel mensen eveneens kaarsen bij. Ook elektrische vuurtjes en toestellen als de droogkast draaien weldra weer op volle toeren. Je voelt het al aankomen: het risico op woningbranden stijgt. HLN Shop legt uit wat je kan/moet doen om de vlammen geen kans te geven.
 2. Verkrachting op trein in VS: getuigen keken volgens advocaat niet zomaar toe, “maar wisten niet wat er gaande was”
  Update

  Verkrach­ting op trein in VS: getuigen keken volgens advocaat niet zomaar toe, “maar wisten niet wat er gaande was”

  Het verhaal dat eerder deze week circuleerde over de vrouw die in de Amerikaanse staat Pennsylvania op een trein vanuit Philadelphia werd verkracht, is volgens de openbare aanklager genuanceerder dan hoe het door de autoriteiten werd verteld. Zo werd eerder gezegd dat de passagiers in de trein “niets deden om de verkrachting te stoppen en het incident zelfs filmden”, maar dat is volgens een advocaat die de misdaad onderzoekt niet het geval.