Navalny op een bus op de luchthaven van Tomsk, net nadat hij het kopje thee had gedronken. Even later verslechterde zijn gezondheidstoestand op de vlucht naar Moskou.
Volledig scherm
Navalny op een bus op de luchthaven van Tomsk, net nadat hij het kopje thee had gedronken. Even later verslechterde zijn gezondheidstoestand op de vlucht naar Moskou. © Twitter

Dit weten we over vergiftiging Russische oppositieleider: beelden laten kermende Navalny horen op vliegtuig

De Russische oppositieleider Alexei Navalny ligt op intensieve zorg nadat hij vergiftigd lijkt te zijn. Dat zegt zijn woordvoerster, Kira Yarmysh, op Twitter. Navalny zat op een vlucht van Siberië naar Moskou toen zijn gezondheidstoestand plots erg verslechterde. Er moest een noodlanding worden gemaakt. Op Twitter zijn ondertussen beelden verspreid waarop Navalny kermt van de pijn.

25 reacties

 • mark germanus

  11 maanden geleden
  Als er zoiets gebeurd is het altijd de schuld van Poetin. Ik denk niet dat die zich gaat bezig houden om die vent te laten vergiftigen,hij is echt niet gevaarlijk.Als die dood zou moeten zijn er voldoende ander manieren zonder de vinger te laten wijzen naar P. Die kerel heeft ook ander vijanden die maar al te graag hem willen liquideren en liefst de schuld op het Kremlin steken. Rusland zal altijd zo blijven,dit is een interne gelegenheid.
 • Nicole Vogelaere

  11 maanden geleden
  Veel te voor de hand liggend, oude KGB style! Vijanden van Putin willen hem zo raken.
 • Steven Nevets

  11 maanden geleden
  Gif hoeft niet in de thee te zitten. Gif kan ook overgegeven worden met licht lichamelijk contact. Bv bij fouillering. Wie Rusland kent weet dat deze man ook absoluut geen gevaar is voor Poetin.
 • Didier Verbeeren

  11 maanden geleden
  Navalny wordt niet aanzien als een bedreiging in Rusland. Heeft ook een eerder kleine aanhang en wordt niet als serieus genomen in Rusland. Vraag me af of Poetin hier echt achter zit.
 • Dirk Van Brussel

  11 maanden geleden
  Wim de Belder, U gelooft het niet ? Rusland heeft een zeer uitgebreide kennis wat gif betreft, en ze heeft het al héél dikwijls gebruikt. Dat is blijkbaar iets dat U niet weet ! Ook niet dat het de eerste keer niet is dat men deze man tracht te liquideren.