AFP
Volledig scherm
© AFP

Dit weten we over terreurdaad Wenen: dader werd binnen negen minuten doodgeschoten

Bij de aanslag in het centrum van Wenen zijn zeker vier mensen om het leven gekomen, onder wie een Duitse vrouw. Het aantal gewonden is omhoog bijgesteld naar 22. De dader werd doodgeschoten door de politie. Het Oostenrijkse ministerie van Binnenlandse Zaken heeft nog geen aanwijzingen van een tweede dader. Na huiszoekingen bij de entourage van de 20-jarige aanslagpleger, die banden had met terreurgroep Islamitische Staat (IS), zijn 14 verdachten in voorlopige hechtenis genomen. Dit weten we tot nu toe over de aanval van gisterenavond in de Oostenrijkse hoofdstad.

12 reacties

 • Patrik De Weirdt

  1 jaar geleden
  De dader was in 2019 veroordeeld tot 22 maanden cel, werd in december van dat jaar echter reeds vervroegd vrij gelaten en werd als niet gevaarlijk aanzien door de politie. Wanneer gaan de Europese politici en veiligheidsdiensten stoppen met hun naïeve kijk op deze terroristen? 
 • Joke Weyts

  1 jaar geleden
  Naar verluid helpt empatisch dialoog bij deze kwetsbare, kansarme, etnisch geprofileerde, gestigmatiseerde, racistisch behandelde, sociaal uitgeslotene mensen.
 • filip bulcaen

  1 jaar geleden
  Meerdere regeringen schieten tekort en zijn niet in staat van hun eigen onderdanen te beschermen.Alle moslims moeten niet buiten,maar niet geintegreerde mogen ze gerust het land uitzetten om verdere ellende te voorkomen.Niet Geintegreerd=de taal niet leren,extremistisch opvattingen ivm geloof,zich volledig afzijdig houden.
 • jan wuyts

  1 jaar geleden
  met deze terreurdaad en nog andere te veroordelen koopt de familie van de nabestaanden niets mee ze zouden beter een relocatie traject organiseren voor al deze strijders samen met hun families. 
 • Chris Marien

  1 jaar geleden
  Grenzen definitief dicht , overal Zoals vroeger Veel meer controle Politiek heeft een verpletterende verantwoordelijkheid Decroo en andere ? Wat gaan jullie doen
 1. Russische troepen arriveren in Wit-Rusland voor gezamenlijke “gevechtsoefeningen”
  Wit-Rusland

  Russische troepen arriveren in Wit-Rus­land voor gezamenlij­ke “gevechts­oe­fe­nin­gen”

  In Wit-Rusland zijn Russische troepen aangekomen om er in februari gezamenlijke gevechtsoefeningen te houden. Dat heeft de Wit-Russische minister van Defensie meegedeeld. Over hoeveel manschappen het gaat, is niet duidelijk. Volgens de minister worden de oefeningen gehouden met het oog op de moeilijke politieke en militaire situatie in de wereld en de oplopende spanningen met het Westen en Oekraïne. Hij voegde er nog aan toe dat het gaat om “geïmproviseerde” oefeningen.
 1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
  TV

  RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

  Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.