Bewakingsbeelden van Patrick Crusius, die gewapend een WalMart-winkel binnenwandelt.
Volledig scherm
Bewakingsbeelden van Patrick Crusius, die gewapend een WalMart-winkel binnenwandelt. © AFP

Dit weten we over de dader die 20 mensen doodschoot in winkelcentrum El Paso

De verdachte die gisteren in El Paso, Texas het vuur opende op bezoekers van een winkelcentrum en daarbij 20 mensen doodde en 26 anderen verwondde, is ondertussen geïdentificeerd als de 21-jarige Patrick Crusius uit Allen, Texas. De Amerikaanse federale politiedienst FBI beschouwt de schietpartij in de stad El Paso als een terroristische aanslag en haatmisdrijf. Crusius riskeert de doodstraf.

12 reacties

 • Gery W

  1 jaar geleden
  Rechtse schiet mensen dood in El Paso : 20 artikels en iedereen steigert. Linkse schiet mensen dood in Dayton : 4 artikels en iedereen zwijgt. Bevooroordeeld?
 • Yino Manaraf

  1 jaar geleden
  Dit is weer eens een laffe daad door een "BLANKE" terrorist. Hoe lang zal dit nog geslikt kunnen worden door de minderheid in Amerika.
 • ivan de ridder

  1 jaar geleden
  Katrien Weyn, maak eerst eens de slotsom van het aantal 'enkelingen' dat de afgelopen jaren een schietpartij begonnen is vooraleer je minimaliseert.
 • Katrien Weyn

  1 jaar geleden
  Waarom moeten de rechten van 370 miljoen Amerikanen afgenomen worden voor de daden van 1 enkeling? Collectieve straf? Het 2nd Amendmend is gecreeerd zodat het volk een regering van de macht kan stoten indien zij tiraniek wordt. Jullie zijn allemaal naief! Nog niet zolang geleden was er tirannie in Europa. Wie zegt dat dit nooit terug kan keren? Dictators ontwapenen altijd de bevolking. Regeringen zijn statistisch veel gevaarlijker dan individuen. 262 milj doden in 20e eeuw dr eigen regeringen.
 • Anoniem

  1 jaar geleden
  De naam Trump gespeld met vuurwapens: duidelijk waar hij zijn inspîratie vandaan haalde! :(
 1. Schutter terreurdaad El Paso riskeert doodstraf

  Schutter terreur­daad El Paso riskeert doodstraf

  In El Paso (Texas) zijn gisteren 20 doden gevallen bij een terreurdaad in een winkelcentrum. 26 anderen raakten gewond, onder hen twee kinderen van 2 en 9 jaar oud. Het was bijzonder druk omdat de school bijna weer van start gaat en veel ouders inkopen aan het doen waren voor hun kinderen. De schutter kon worden ingerekend. Hij riskeert de doodstraf. De Amerikaanse federale politiedienst FBI beschouwt de schietpartij als een terroristische aanslag en haatmisdrijf.
 1. Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen
  Play

  Hevige protesten in Israël over sluiting religieuze scholen

 2. 91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf
  Play

  91-jarige kapper schroeit de haren van zijn klanten met gloeiende metalen staaf