Een foto van de vermoorde leraar aan het operagebouw van Parijs
Volledig scherm
Een foto van de vermoorde leraar aan het operagebouw van Parijs © AFP

Dit weten we over de 5 volwassenen en 2 scholieren die in verdenking zijn gesteld voor moord op geschiedenisleraar

De moord op leraar Samuel Paty heeft een schokgolf door Frankrijk gestuurd. Stilaan raken meer details bekend over de zeven verdachten die in het onderzoek in verdenking zijn gesteld. Dit weten we over hen.

 1. Iran gebruikt snel naderende executie Djalali om diplomaat vrij te krijgen die in Antwerpen terechtstaat voor terreurplannen

  Iran gebruikt snel naderende executie Djalali om diplomaat vrij te krijgen die in Antwerpen terecht­staat voor terreur­plan­nen

  Iran heeft voor het eerst toegegeven de Zweeds-Iraanse wetenschapper Ahmadreza Djalali te gebruiken om hun diplomaat Assadollah Asadi vrij te krijgen. Dat heeft de advocate van Djalali dinsdag meegedeeld aan zijn echtgenote Vida Mehrannia. De diplomaat en twee Iraanse Belgen uit Wilrijk staan in Antwerpen terecht voor het plannen van een terroristische aanslag in 2018 op een Parijs congres van de Iraanse verzetsgroep MEK.
 2. Amerikaanse journalist klaagt WHO-baas aan wegens genocide

  Amerikaan­se journalist klaagt WHO-baas aan wegens genocide

  De Amerikaanse journalist en Ethiopië-kenner David Steinman heeft de topman van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), Tedros Adhanom Ghebreyesus, aangeklaagd bij het Internationaal Strafhof (ICC) in Den Haag. Steinman zei op een digitale persconferentie dat Tedros zich schuldig heeft gemaakt aan genocide en misdaden tegen de menselijkheid doordat hij niets deed om wandaden van regeringsfunctionarissen te voorkomen in zijn periode als minister van Buitenlandse Zaken van Ethiopië van 2012 tot 2016.
 3. Dader van dodelijke autorit door voetgangersgebied Trier had mogelijk psychologische problemen: “Hij woonde in zijn wagen”

  Dader van dodelijke autorit door voetgan­gers­ge­bied Trier had mogelijk psychologi­sche problemen: “Hij woonde in zijn wagen”

  De openbaar aanklager in Trier heeft de dader, een 51-jarige man uit het district Trier-Saarburg, aangeklaagd voor meervoudige moord, poging tot moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Tot dusver heeft het politieonderzoek niets uitgewezen dat duidt op een politiek of religieus motief. Justitie sluit niet uit dat psychiatrische problemen een rol speelden. De automobilist was onder invloed van alcohol.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend