Een foto van de vermoorde leraar aan het operagebouw van Parijs
Volledig scherm
Een foto van de vermoorde leraar aan het operagebouw van Parijs © AFP

Dit weten we over de 5 volwassenen en 2 scholieren die in verdenking zijn gesteld voor moord op geschiedenisleraar

De moord op leraar Samuel Paty heeft een schokgolf door Frankrijk gestuurd. Stilaan raken meer details bekend over de zeven verdachten die in het onderzoek in verdenking zijn gesteld. Dit weten we over hen.

2 reacties

 • Konrad Dobson

  1 jaar geleden
  Vreselijk dat dit moest gebeuren voor men nog eens stilstond bij het belang van vrijheid van meningsuiting. Goed dat men ervoor op straat komt, maar ik vraag me af hoeveel het zal uithalen wanneer de grenzen wagenwijd open blijven en er van nieuwkomers amper verwachtingen duidelijk gemaakt worden.
 • Philip Berthels

  1 jaar geleden
  Moord is in elke godsdienst verboden ook bij Moslims. Gelukkig is de meerderheid van de Moslims vredelievend. De geradicaliseerde minderheid moet aangepakt worden en de gemiddelde Moslim kan daarbij helpen om de bronnen van radicalisering te identificeren. Als het geen haatbericht is of oproep tot moord moet vrije meningsuiting op alle manieren kunnen. Alleen in extremistische staten en dictaturen waar de bevolking wordt onderdrukt, is vrije meningsuiting verboden. Dat laten we niet gebeuren!
 1. Beelden tonen wervelwind tijdens sneeuwval in Griekenland, wetenschapsjournalist Martijn Peters: “Echt spektakel”
  Play

  Beelden tonen wervelwind tijdens sneeuwval in Grieken­land, weten­schaps­jour­na­list Martijn Peters: “Echt spektakel”

  Een groot deel van Griekenland, en zelfs het eiland Kreta, ligt onder een laag sneeuw. “Het ongewone weerbeeld in Griekenland is te wijten aan het koufront Elpis”, vertelt wetenschapsjournalist Martijn Peters. Het koufront zorgt ervoor dat de temperaturen zakken tot zelfs onder de -10 graden. Daarnaast is er een waterhoos gespot op het eiland Skopelos. “Als de wervelwind zoals hier aan land gaat, dan krijg je een echt spektakel wanneer de sneeuw omhoog wordt gezogen”, aldus Martijn.
 1. Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties
  Spaargids.be

  Sparen voor je (klein)kinderen zónder op 18 jaar de controle te verliezen: dit zijn de opties

  Wanneer je een spaarrekening op naam van je kind opent, dan krijg het vanaf zijn achttiende verjaardag automatisch toegang tot de centen die je hebt gestort. Maar wat als je denkt dat je kind dan nog niet helemaal klaar is om zijn spaarbedrag autonoom te beheren? Welke mogelijkheden bestaan er om je geschonken centen pas op latere leeftijd vrij te geven? Spaargids.be zet de verschillende mogelijkheden naast elkaar.