Shoppers in Regent Street in Londen vorige week. Sinds zondag zijn de niet-essentiële winkels opnieuw dicht. Verplaatsingen moeten zoveel mogelijk vermeden worden, inwoners van Londen en andere regio’s mogen geen contact hebben met mensen buiten hun eigen huishouden, ook niet met Kerstmis.
Volledig scherm
Shoppers in Regent Street in Londen vorige week. Sinds zondag zijn de niet-essentiële winkels opnieuw dicht. Verplaatsingen moeten zoveel mogelijk vermeden worden, inwoners van Londen en andere regio’s mogen geen contact hebben met mensen buiten hun eigen huishouden, ook niet met Kerstmis. © AFP

Dit weten we al over de nieuwe coronamutatie: tot 70 procent besmettelijker en nu al dominant in Londen

De nieuwe variant van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is opgedoken, is in korte tijd de meest voorkomende variant geworden in Londen en het oosten van Engeland. 

28 reacties

 • Ivo Moelants

  4 maanden geleden
  Nee Gino, dat klopt niet. Een virus heeft geen enkele baat bij het vernietigen van zijn eigen "leefomgeving". De mortaliteit zal op termijn waarschijnlijk eerder afnemen.
 • Marianne Van den Lemmer

  4 maanden geleden
  Het China-virus heeft al lang gewonnen. Bij mutaties wordt het zwakker, maar besmettelijker. Uiteindelijk wordt het een regelmatig terugkerende 'griep'. Maggie krijgt dus toch gelijk. Vaccinaties zijn een doekje tegen het bloeden. 90% van de mensen wordt (bijna) niet ziek, 8% een beetje, 2% heel erg, en in het slechtste geval gaat 1% dood. Ik heb mij daar al lang bij neergelegd.
 • luc caels

  4 maanden geleden
  Veronica voorhelst, als je iets van de wereld zou kennen, weet je dat China er niets mee te maken heeft.
 • Baldr VanHoek

  4 maanden geleden
  En wat weten we nu meer van de mutatie? Niets want ze zeggen niet wat COVID19 echt is.
 • Gino Denil

  4 maanden geleden
  Ook bij virussen geldt de natuurlijke selectie. Mutaties die een zwakkere of minder besmettelijke versie opleveren worden uitgerangeerd. En de sterkere mutaties overleven. En hoe meer het virus zich verspreidt hoe meer kans dat er ook eens een dodelijker variant ontstaat. Het is zoals bij de lotto. Hoe meer keren je speelt hoe groter de kans dat je eens een grote prijs wint. Daarom was het domste mikken op groepsimmuniteit. Wat ze in het VK nu net deden.
 1. Steeds meer landen sluiten grenzen voor personen uit het Verenigd Koninkrijk: “Voorzorgsmaatregel tegen nieuwe virusvariant”

  Steeds meer landen sluiten grenzen voor personen uit het Verenigd Koninkrijk: “Voorzorgs­maat­re­gel tegen nieuwe virusvari­ant”

  De mutatie van het coronavirus die in het Verenigd Koninkrijk is ontdekt, is ook vastgesteld in ons land. Uit voorzorg en voor we meer informatie hebben over die nieuwe variant, sluit ons land vanaf middernacht de grenzen voor al het verkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is sinds vanochtend een vliegverbod vanuit het Verenigd Koninkrijk van kracht. Ook Frankrijk en Duitsland nemen maatregelen. Premier Boris Johnson en zijn regering beleggen maandag crisisoverleg.
 2. KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluisterd”
  16

  KPN: “Geen enkele indicatie dat klanten zijn afgeluis­terd”

  KPN zegt geen indicatie te hebben dat klanten in het verleden zijn afgeluisterd of dat het Chinese technologiebedrijf Huawei klantgegevens heeft ontvreemd. Volgens het Nederlandse telecombedrijf heeft geen enkele leverancier “ongeautoriseerde, ongecontroleerde en ongelimiteerde” toegang tot de netwerken en systemen. KPN reageert hiermee op een artikel in de Volkskrant dat een geheim intern rapport uit 2010 in handen heeft waaruit zou blijken dat Huawei vrije toegang had tot het mobiele netwerk van KPN. Huawei ontkent de aantijgingen met klem.
 1. Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil
  Play

  Nationaal rouwmoment legt leven in Engeland een minuut lang (letterlijk) stil

 2. Zijn er ook versoepelingen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"
  Play

  Zijn er ook versoepe­lin­gen voor kinderen mogelijk? Benjamin Dalle: "Het advies blijft: één hobby per kind"