Het terras van eetcafé De Beurs in het Nederlandse Meppel gaat na een week alweer dicht. Uitbater Eduard Konijnenburg vindt het op deze manier niet te doen om open te blijven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het terras van eetcafé De Beurs in het Nederlandse Meppel gaat na een week alweer dicht. Uitbater Eduard Konijnenburg vindt het op deze manier niet te doen om open te blijven. © Pedro Sluiter Foto

Dit Nederlandse eetcafé sluit het terras na een week alweer: “Sorry lieve mensen, dit is niet te doen”

Het terras van eetcafé De Beurs in de gemeente Meppel in de Nederlandse provincie Drenthe is na amper een week alweer gesloten. Uitbater Eduard Konijnenburg kan niet werken met de vele regels waar hij zich aan moet houden: te veel mensen aan tafel, een luifel die niet dicht mag... “Dit is niet te doen.”

20 reacties

 • Erik Van looveren

  1 maand geleden
  Heel de horeca had niet moeten meedoen aan deze onzin, het is volledig open, of niet. Wanneer gaat deze onzin eigenlijk stoppen ?
 • Catherine MISTIAEN

  1 maand geleden
  Het wordt vaak vergeten, maar in feite zijn zelfstandigen de knecht van de klant en van de staat. Ze moeten keihard werken om de klant te dienen, en ze dienen het land door te zorgen voor de medeburgers. Toen ik in Praag op café ging, waren de kelners de baas in het café, niét de klanten. Dat was eens een buitengewone, amusante ervaring: de klant was niet 'koning' maar moest braafjes wachten, eerst voor de deur, en daarna binnen consumeren wat de kelner bazig en arrogant voorstelde.
 • Gino Denil

  1 maand geleden
  Ook ouderen (en mindere oudere) met onderliggende aandoeningen hebben het recht om te blijven leven. En gezonde jongeren kiezen er maar beter voor om voor de rest van hun leven niet met post-covid chronische aandoeningen opgezadeld te zitten. Want als het wat tegen zit met zo een postvirale aandoening leef je nog, maar heb je geen leven meer.
 • Rachel Janssens

  1 maand geleden
  Bernard Deneckere. Een andere job zoeken terwijl je zelfstandige bent? Die mensen mogen dat niet eens. En stoppen als zelfstandige? Vertel dan eens wie er in deze tijden een horecazaak wilt overnemen. Keuzes hebben ze niet. Het zal je maar overkomen. En eerlijk gezegd zou u of wie dan ook, niet willen dat uw inkomen volledig wegvalt en u verder moet met een toegeving waarvan u de vaste kosten niet eens kan betalen.
 • Dirk BERX

  1 maand geleden
  Ronald, de VN zegt daarover toch andere dingen dan wat jij schrijft !