Thinkstock
Volledig scherm
© Thinkstock

Dit land stoot Noorwegen van de troon als gelukkigste land ter wereld

Op zoek naar geluk? Grote kans dat je het vindt in Scandinavië, waar Finland, het land van de duizend meren, Noorwegen van de troon heeft gestoten als het gelukkigste land ter wereld. Dat blijkt uit de World Happiness Index van de Verenigde Naties. Wij Belgen stijgen een plaats en zijn nu het 16de gelukkigste volk op aarde. En de minst gelukkigen? Die leven in Burundi. 

49 reacties

 • Eida Lam

  5 jaar geleden
  Zweden zou ik daar niet te snel bijzetten in die lijst. Heeft ondertussen Congo al van de troon gestoten als land met meeste verkrachtingen en aanrandingen per capita.
 • Bart De Lannoye

  5 jaar geleden
  Nederland op plaats 6 en Frankrijk of Italië niet in de top 10!!! Allé niet zievere hein....dikke zever!!!
 • Jef Denijs

  5 jaar geleden
  Stijging van de criminaliteit, minderheden die hier steeds meer hun mening opdringen en politici die plat op de buik gaan, in Vlaanderen leven we op mekaar gepakt en gezonde lucht is ver te zoeken... Aan wie hebben ze die vragen gesteld ?
 • Jan Vanachter

  5 jaar geleden
  Die Marokaanse die hier asiel wil aanvragen en klacht indient maakt me toch niet meer happy en ik hoor er wel zeggen:"De wereld is van iedereen", maar er zijn nog wel rechten en plichten.
 • Willy Masson

  5 jaar geleden
  Mirakel dat we nog de 16de plaats halen dacht eerder in de buurt van Soedan
 1. Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”
  PREMIUM

  Oekraïne slaat terug, diép in Rusland. Militair expert: “Dit is een escalatie van het conflict”

  De explosies die vandaag plaatsvonden op twee Russische luchtmachtbasissen laten vermoeden dat de Oekraïense strijdkrachten een manier hebben gevonden om Russische bommenwerpers uit te schakelen. Opvallend: beide Russische luchthavens liggen honderden kilometers van de grens met Oekraïne. Hoe geraakt Oekraïne zo ver? Waarom worden de aanvallen niet triomfantelijk opgeëist? En welke gevolgen heeft dit voor de oorlog? “Ja, dit is een escalatie, maar vergeet dat nucleaire verhaal”, zegt professor krijgskunde Luc De Vos.