REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Dit is wat er gebeurt als je coronavirus gang laat gaan: “Een nachtmerrie”

Afgelopen weekend werd wereldwijd gedemonstreerd tegen coronamaatregelen. Maar wat zou er gebeuren mochten we de natuur gewoon haar gang laten gaan? Niet veel goeds, als we intensivist Geert Meyfroidt mogen geloven. En hij verwijst naar de dramatische situatie in Brazilië.

15 reacties

 • George Verbeek

  6 maanden geleden
  Procentueel hebben ze minder per capita in Brazilie omdat net maar een fractie van de gevallen getest en vastgesteld worden uiteraard. Het is een derde wereldland met enorme populaties aan armen zonder gezondheidszorg.
 • Anne Bruers

  6 maanden geleden
  Met vaccins alleen kom je er niet. De mentaliteit van de jongere bevolking, werkende bevolking en zij die reizen moet drastisch veranderen. En eigenlijk, is het een natuurlijke uitroeiing dat heeft de geschiedenis ons geleerd. Moeder natuur heeft er schoon genoeg van, van de overbevolking etc. Zij zal wel de grote kuis houden en daar kunnen wij niets aan doen. Noppes.
 • Jan Van Bavel

  6 maanden geleden
  Het is overal even erg, vaccineren, vaccineren, vaccineren
 • Jan Janssens

  6 maanden geleden
  Het enige wat klopt is dat Brazilie de natuur zijn gang liet aan. Brazilie kent op de dag van vandaag 1.384 corona doden per miljoen inwoners,... Belgie 1.955 doden per miljoen. Bron Worldometer!
 • ronny meuris

  6 maanden geleden
  Percentagewijs gezien vallen er dus weinig doden en is enkel de ziekenhuisopname een probleem. Laten zijn gang gaan dus ? Klinkt simpel maar we leven niet meer in de middeleeuwen en elk leven is belangrijk
 1. OVERZICHT. Meer dan 4.000 nieuwe besmettingen per dag, ook overlijdens stijgen nu weer

  OVERZICHT. Meer dan 4.000 nieuwe besmettin­gen per dag, ook overlij­dens stijgen nu weer

  Ook het aantal nieuwe overlijdens door de gevolgen van Covid-19 stijgt weer. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 13 en 19 maart kwamen elke dag gemiddeld 25 mensen om het leven, 1,7 procent meer dan een week eerder. De besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames stijgen al langer, in de ziekenhuizen worden nu elke dag meer dan 200 mensen opgenomen.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.
 3. De Croo na lunch met Tshisekedi: “Nieuwe dynamiek in relatie tussen België en Congo”

  De Croo na lunch met Tshisekedi: “Nieuwe dynamiek in relatie tussen België en Congo”

  Premier Alexander De Croo en minister van Buitenlandse Zaken Sophie Wilmès hadden donderdagmiddag in New York, in de marge van de Algemene Vergadering van de VN, een "constructief gesprek" met de Congolese president Félix Tshisekedi en diens minister van Buitenlandse Zaken Christophe Lutundula. Het viertal hield een werklunch, die in het teken stond van de "nieuwe dynamiek" in de relatie tussen de twee landen.
 4. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).