REUTERS
Volledig scherm
© REUTERS

Dit is wat er gebeurt als je coronavirus gang laat gaan: “Een nachtmerrie”

Afgelopen weekend werd wereldwijd gedemonstreerd tegen coronamaatregelen. Maar wat zou er gebeuren mochten we de natuur gewoon haar gang laten gaan? Niet veel goeds, als we intensivist Geert Meyfroidt mogen geloven. En hij verwijst naar de dramatische situatie in Brazilië.

15 reacties

 • George Verbeek

  2 jaar geleden
  Procentueel hebben ze minder per capita in Brazilie omdat net maar een fractie van de gevallen getest en vastgesteld worden uiteraard. Het is een derde wereldland met enorme populaties aan armen zonder gezondheidszorg.
 • Anne Bruers

  2 jaar geleden
  Met vaccins alleen kom je er niet. De mentaliteit van de jongere bevolking, werkende bevolking en zij die reizen moet drastisch veranderen. En eigenlijk, is het een natuurlijke uitroeiing dat heeft de geschiedenis ons geleerd. Moeder natuur heeft er schoon genoeg van, van de overbevolking etc. Zij zal wel de grote kuis houden en daar kunnen wij niets aan doen. Noppes.
 • Jan Van Bavel

  2 jaar geleden
  Het is overal even erg, vaccineren, vaccineren, vaccineren
 • Jan Janssens

  2 jaar geleden
  Het enige wat klopt is dat Brazilie de natuur zijn gang liet aan. Brazilie kent op de dag van vandaag 1.384 corona doden per miljoen inwoners,... Belgie 1.955 doden per miljoen. Bron Worldometer!
 • ronny meuris

  2 jaar geleden
  Percentagewijs gezien vallen er dus weinig doden en is enkel de ziekenhuisopname een probleem. Laten zijn gang gaan dus ? Klinkt simpel maar we leven niet meer in de middeleeuwen en elk leven is belangrijk
 1. Zeker 15 migranten sterven op zee, schrijnende beelden tonen hoe overlevenden noodgedwongen langs rotswand moeten klimmen
  Play
  Griekenland

  Zeker 15 migranten sterven op zee, schrijnen­de beelden tonen hoe overleven­den noodgedwon­gen langs rotswand moeten klimmen

  De Griekse kustwacht is op twee verschillende plekken bezig met reddingsoperaties vanwege gezonken migrantenboten. Voor de kust van Lesbos zonk een boot met zo’n veertig mensen aan boord. Al vijftien lichamen werden geborgen en tot nu toe zijn vijf mensen gered. Op hetzelfde moment voer voor de kust van het eiland Kythira een zeilboot met zo’n honderd vluchtelingen op de rotsen, waarvan tachtig mensen tot nu toe gered konden worden. Op beelden is te zien hoe de migranten met een touw langs een rotswand moeten klimmen om zichzelf in veiligheid te brengen.
 2. OVERZICHT. Meer dan 4.000 nieuwe besmettingen per dag, ook overlijdens stijgen nu weer

  OVERZICHT. Meer dan 4.000 nieuwe besmettin­gen per dag, ook overlij­dens stijgen nu weer

  Ook het aantal nieuwe overlijdens door de gevolgen van Covid-19 stijgt weer. Dat blijkt uit de meest recente cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano. Tussen 13 en 19 maart kwamen elke dag gemiddeld 25 mensen om het leven, 1,7 procent meer dan een week eerder. De besmettingscijfers en het aantal ziekenhuisopnames stijgen al langer, in de ziekenhuizen worden nu elke dag meer dan 200 mensen opgenomen.
 3. ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt
  TV
  2

  ‘Dahmer’ op Netflix verslonden? Dan zijn deze titels als volgende aan de beurt

  ‘Monster: The Jeffrey Dahmer Story’ wordt gruwelijk goed bekeken op Netflix. De controversiële tiendelige reeks over de Amerikaanse lustmoordenaar/kannibaal die tussen 1978 en 1991 zeventien jongens en jonge mannen om het leven bracht, kende volgens de streamingzender het beste debuut ooit én krijgt deze week een toemaatje in de vorm van een driedelige docu. Dat true crime vermengd met tv-drama massaal veel belangstelling lokt, is een fenomeen waar veel verdeeldheid rond bestaat. Maar indien het primitieve, instinctieve deel van uw psyche hongerig blijft naar meer, dan zijn er genoeg seriemoordenaarverhalen om de rest van het jaar mee op te vullen.