AFP
Volledig scherm
© AFP

Dit is waarom je op verschillende nieuwszenders verschillende resultaten ziet

Opvallend tijdens verkiezingsdag in de Verenigde Staten en het tellen van de stemmen de dagen erna: verschillende media tonen soms verschillende resultaten. Zo heeft de Democraat Joe Biden volgens sommige nieuwszenders momenteel 253 van de nodige 270 kiesmannen achter zijn naam, terwijl dat er volgens andere al 264 zijn. De reden? Het is afhankelijk van de bronnen die ze gebruiken.

1 reactie

 • Vera Bres

  9 maanden geleden
  Amerikanen zeggen, wij zijn de grootste , de beste,wij weten alles beter ...enfin , dat denken ze ,dat is grootpraat  !! maar in feite zijn ze weinig of niets ! ze zijn dus niet in staat om alle gegevens te koppelen, zodat ze juiste informatie kunnen geven hé en dat met de techniek die ze hebben ...maar die hebben ze dus blijkbaar niet .
 1. OVERZICHT. Extreem nipte tussenstand in cruciale staat Georgia, verschillende klachten van Trump al verworpen

  OVERZICHT. Extreem nipte tussen­stand in cruciale staat Georgia, verschil­len­de klachten van Trump al verworpen

  Volgens sommige media staat Joe Biden op slechts zes kiesmannen van het Amerikaanse presidentschap. Andere bronnen -zoals New York Times waar wij onze kaart op baseren- blijven iets voorzichtiger en zetten hem op 17 kiesmannen van het Witte Huis. Maar hoe dan ook is na vorige nacht nog duidelijker dat hij de winst binnen handbereik lijkt te hebben. In de cruciale staat Georgia staat hij nog minder dan 10.000 stemmen achter op Trump en in Pennsylvania minder dan 80.000. Het campagneteam van Trump stapt in verschillende staten naar de rechter, maar verschillende klachten werden intussen al afgewezen.
 2. Vader Lady Gaga stemt Republikeins, ondanks Trump’s uithaal naar zijn dochter
  Celbrities

  Vader Lady Gaga stemt Republi­keins, ondanks Trump’s uithaal naar zijn dochter

  President Donald Trump staat er om bekend niemand te sparen die op zijn tegenstander Joe Biden stemt tijdens de nek-aan-nek verkiezingen in de VS . Zo kreeg Lady Gaga maandag de volle laag van Trump wanneer ze publiekelijk haar fans aanzette om op Democraat Biden te stemmen. Dit weerhield haar eigen vader niet om de zittende president te herverkiezen. “Trump 2020", postte hij op zijn Twitterpagina.