Volledig scherm
PREMIUM
© AP

Dit is waarom Boris Johnson zo graag uit de EU wil

Boris Johnson is géén ongeleid projectiel, maar een man met een weloverwogen langetermijnplan. Hij wil het Verenigd Koninkrijk zonder pardon losmaken van de Europese Unie zodat de Britten opnieuw hun eigen baas worden. Nostalgie naar de tijd toen ze nog heersten over de rest van de wereld, is hier zeker niet vreemd aan.

 1. Haar van Oeigoeren uit Chinese kampen ‘zeer waarschijnlijk’ verwerkt in Nederlandse extensions

  Haar van Oeigoeren uit Chinese kampen ‘zeer waarschijn­lijk’ verwerkt in Nederland­se extensions

  Waarschijnlijk zijn er in Nederland extensions en pruiken te koop met haar dat onder dwang is afgenomen bij Oeigoeren, een islamitische bevolkingsgroep. Dit zou gebeuren in Chinese kampen in de regio Xinjiang. Zeker één Chinese haarfabrikant, die ook haar uit Xinjiang haalt, heeft meerdere vrachten mensenhaar naar Nederland geëxporteerd. Dit blijkt uit onderzoek van Platform voor onderzoeksjournalistiek Investico voor de Groene Amsterdammer en LINDA.
 2. Dader van dodelijke autorit door voetgangersgebied Trier had mogelijk psychologische problemen: “Hij woonde in zijn wagen”

  Dader van dodelijke autorit door voetgan­gers­ge­bied Trier had mogelijk psychologi­sche problemen: “Hij woonde in zijn wagen”

  De openbaar aanklager in Trier heeft de dader, een 51-jarige man uit het district Trier-Saarburg, aangeklaagd voor meervoudige moord, poging tot moord en het toebrengen van zwaar lichamelijk letsel. Tot dusver heeft het politieonderzoek niets uitgewezen dat duidt op een politiek of religieus motief. Justitie sluit niet uit dat psychiatrische problemen een rol speelden. De automobilist was onder invloed van alcohol.
 1. Man kan kantelende wagen nipt ontwijken
  Play

  Man kan kantelende wagen nipt ontwijken

 2. Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenissen alvast treffend
  Play

  Is Covid de Grinch? Volgens de gouverneur van New York zijn de gelijkenis­sen alvast treffend