ITV-journalist Robert Moore wist opmerkelijke beelden te maken van de bezetting zelf.
Volledig scherm
ITV-journalist Robert Moore wist opmerkelijke beelden te maken van de bezetting zelf. © ITV News

“Dit is ons huis en ons land!”: journalist wandelt mee Capitool binnen en vraagt relschoppers wat bedoeling is van hun bezetting

Opmerkelijk hoe makkelijk Trump-aanhangers gisteren het Capitool in Washington DC konden binnendringen. Een journalist van ITV News schaarde zich onder hen en keerde terug met indrukwekkend beeldmateriaal.

24 reacties

 • DIRK RASSCHAERT

  2 weken geleden
  Gino, wanneer er 20000 man voor je deur staan en jij bent met 5, wat ga jij doen ? Geloof mij, die hadden ook vanalles wat niet mag in hun zakken. En zeker wanneer het er op lijkt dat het hoofd van politie en de heren van één partij bijna allemaal op de hoogte waren van wat ging gebeuren. Het enige doel was om de telbrieven te vernietigen !!!
 • eric de baene

  2 weken geleden
  America ga helaas een burgeroorlog tegemoet ...! Dit is nog maar het begin ...
 • guido verwerft

  2 weken geleden
  Dit zou je kunnen verwachten in een derdewereldland maar toch niet ln een beschaafd land zoals de USA, en dat door 1 man een president onwaardige Trump die zijn aanhangers ophitst
 • Dennis Leever

  2 weken geleden
  Dit gaat zeker niet de laatste Trump-actie zijn. Zolang de man vrij is om te doen en laten wat hij wil en dergelijke hordes -at will- kan oproepen voor het betere Hak en breekwerk. kan hij angst zaaien. Waar hebben we dat meer gezien?
 • Gino De Neef

  2 weken geleden
  Heel juist! Het is idd hun huis. Het is eigendom van het Amerikaanse volk. En de politie liet hen binnen! Daar zijn beelden van!
 1. Regering-Biden houdt harde koers tegen China aan en behoudt ambassade in Jeruzalem

  Regering-Bi­den houdt harde koers tegen China aan en behoudt ambassade in Jeruzalem

  De aankomende minister van Buitenlandse Zaken van de Verenigde Staten, Anthony Blinken, heeft zich dinsdag positief uitgelaten over de harde koers van de regering-Trump tegen China. Volgens Blinken was die gegrond, hoewel hij wel benadrukte dat hij op sommige momenten liever andere methodes had gezien. Ook liet de aankomend minister weten dat hij niet van plan is de controversiële verhuizing van de Amerikaanse ambassade in Israël van Tel Aviv naar Jeruzalem terug te draaien. Daarnaast zei hij zich te gaan inspannen voor herstel van de beschadigde banden met oude bondgenoten.
 2. Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeelde (van 150 tot 650 euro)
  Multimedia

  Tijd voor een nieuwe smartphone? Dit zijn momenteel de best beoordeel­de (van 150 tot 650 euro)

  Er verschenen in eerste twee maanden van 2021 vooral budgettoestellen, in afwachting van de grote golf aan nieuwe high-end smartphones die dit voorjaar weer zal uitkomen. Het is dus de vraag of dit een goed moment is om een nieuwe telefoon te kopen, maar je kunt wel je voordeel doen met een model van vorig jaar tegen een lagere prijs. Onze techredacteur tipt de toestellen die de beste reviews kregen, in stijgende volgorde van prijs.
 1. LIVE. Kersverse president Joe Biden “viert Amerika”: volg hier het inauguratieconcert
  Play

  LIVE. Kersverse president Joe Biden “viert Amerika”: volg hier het inaugura­tie­con­cert

  Joe Biden heeft vandaag in Washington D.C. de eed afgelegd als de 46ste president van de Verenigde Staten. De inauguratie vond plaats onder extreem strenge veiligheidsmaatregelen, nadat Trump-aanhangers op 6 januari het Capitool bestormden omdat ze de verkiezingsuitslag niet accepteren. Donald Trump was niet aanwezig op de eedaflegging en brak zo een jarenlange traditie. Volg hier al het nieuws over de inauguratie op de voet.
 1. Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"
  Play

  Vlaming in New York: "Mensen zijn vandaag opgewekter"

 2. Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is
  Play

  Vrouw krijgt een DNA-test van haar vader en ontdekt zo wie haar echte vader is