De Snipex Alligator, ook een 'monsterwapen' genoemd.
Volledig scherm
De Snipex Alligator, ook een 'monsterwapen' genoemd. © @TpyxaNews/Twitter

Dit is het 'monsterwapen' waar de Oekraïners mee strijden: Snipex Alligator weegt 25 kilo en is langer dan militair zelf

De Snipex Alligator is de naam van het megawapen waarmee Oekraïense militairen de strijd aangaan tegen de Russische voertuigen. Het geweer van twee meter lang is van Oekraïense makelij, heeft een enorm penetratievermogen en wordt ingezet tegen luchtverdedigingssystemen, bunkers en zelfs vliegtuigen. Gewicht: 25 kilo.

  1. Amerikaanse ex-generaal Petraeus: “Als Poetin kernwapens inzet, zullen we Russisch leger in Oekraïne en op de Krim uitschakelen”

    Amerikaan­se ex-generaal Petraeus: “Als Poetin kernwapens inzet, zullen we Russisch leger in Oekraïne en op de Krim uitschake­len”

    Als de Russische president Vladimir Poetin kernwapens zou inzetten in zijn oorlog met Oekraïne, dan zullen de Verenigde Staten en de NAVO hard terugslaan. Dat heeft de voormalige Amerikaanse generaal David Petraeus voorspeld bij ABC News. Hij voegde er wel aan toe dat hij een hypothese schetste en hierover niet met Jake Sullivan, de veiligheidsadviseur van president Joe Biden, had gesproken. Hij spreekt dus uit eigen naam.