De Snipex Alligator, ook een 'monsterwapen' genoemd.
Volledig scherm
De Snipex Alligator, ook een 'monsterwapen' genoemd. © @TpyxaNews/Twitter

Dit is het 'monsterwapen' waar de Oekraïners mee strijden: Snipex Alligator weegt 25 kilo en is langer dan militair zelf

De Snipex Alligator is de naam van het megawapen waarmee Oekraïense militairen de strijd aangaan tegen de Russische voertuigen. Het geweer van twee meter lang is van Oekraïense makelij, heeft een enorm penetratievermogen en wordt ingezet tegen luchtverdedigingssystemen, bunkers en zelfs vliegtuigen. Gewicht: 25 kilo.

 1. Poetin ontmoet moeders van Russische soldaten: “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet”
  Play
  42

  Poetin ontmoet moeders van Russische soldaten: “Geloof niet alles wat je op tv en internet ziet”

  President Vladimir Poetin heeft vandaag, voor het eerst sinds de Russische invasie, een ontmoeting gehad met moeders van militairen die in Oekraïne vechten. Hij zei te begrijpen dat ze leven met gevoelens van angst en zorg en hij deelt naar eigen zeggen de pijn van het verlies van hen die hun kinderen in de oorlog hebben verloren. Maar spijt van de “speciale militaire operatie” heeft hij niet. Volgens sommige families van gemobiliseerde Russen is het gesprek een schijnvertoning.
 1. Willem Engel trekt stekker uit corona-actiegroep Viruswaarheid
  Nederland
  8

  Willem Engel trekt stekker uit corona-actiegroep Viruswaar­heid

  De Nederlandse actiegroep Viruswaarheid houdt op te bestaan. Directe aanleiding is een recente rechtszaak, die ertoe leidde dat ING Bank de bankrekening mocht opheffen. “Zonder rekening is deelname aan het maatschappelijk verkeer onmogelijk. Dat betekent dus dat we gaan stoppen”, zegt kopstuk Jeroen Pols. In ons land is vooral mede-oprichter Willem Engel bekend doordat hij verschillende keren viroloog Marc Van Ranst (KU Leuven) voor de rechter sleepte.
 2. Amerikaanse ex-generaal Petraeus: “Als Poetin kernwapens inzet, zullen we Russisch leger in Oekraïne en op de Krim uitschakelen”

  Amerikaan­se ex-generaal Petraeus: “Als Poetin kernwapens inzet, zullen we Russisch leger in Oekraïne en op de Krim uitschake­len”

  Als de Russische president Vladimir Poetin kernwapens zou inzetten in zijn oorlog met Oekraïne, dan zullen de Verenigde Staten en de NAVO hard terugslaan. Dat heeft de voormalige Amerikaanse generaal David Petraeus voorspeld bij ABC News. Hij voegde er wel aan toe dat hij een hypothese schetste en hierover niet met Jake Sullivan, de veiligheidsadviseur van president Joe Biden, had gesproken. Hij spreekt dus uit eigen naam.