Premier Mette Frederiksen van Denemarken.
Volledig scherm
Premier Mette Frederiksen van Denemarken. © EPA

Dit is het keiharde Deense integratiemodel waardoor Vlaanderen zich laat inspireren

De nieuwe Vlaamse regering laat zich op het vlak van inburgering inspireren door het keiharde model van Denemarken. Daar gelden onder meer strengere wetten in wijken waar meer dan de helft van de bewoners een niet-westerse achtergrond heeft, wordt de toegang tot de sociale zekerheid voor nieuwkomers bemoeilijkt en zijn ouders verplicht om hun kinderen al vroeg naar de crèche te sturen zodat ze Deens kunnen leren, anders verliezen ze kindergeld.

163 reacties

 • LUC USEWILS

  1 jaar geleden
  Heel goed, rechtvaardig en hopelijk doet Belgie het ook ! Maar het zal weer niet mogen van sommige partijen
 • Tom Wullaert

  1 jaar geleden
  Goed zo Denemarken, hier is er nog veel plaats over vioor nieuwkomers, want slimme politici hebben wij hier niet!
 • Peter Janssens

  1 jaar geleden
  Hier ook invoeren aub, dan kan het mij niet meer schelen of er een linkse of rechte regering is. Dit is de hoofdreden dat mensen rechts stemmen: hun toekomst en de toekomst van hun nageslacht hangt af van hoe de politiek reageert op de massa-immigratie.
 • Pé Gevers

  1 jaar geleden
  Dit is een strenge maar rechtvaardige wetgeving. Waarom zou iemand die inwijkeling is en nog niets heeft bijgedragen aan de sociale zekerheid onmiddellijk vollen bak (en meer dan de autochtone bevolking) mogen beroep doen op de sociale zekerheid ?
 • Serge Surmont

  1 jaar geleden
  Leven binnen een maatschappij is leven volgens de regels van die maatschappij. Als je je daar niet aan wilt, of kan houden, dan moet je rekening houden met de gevolgen daarvan. Dat is een goede wet!
 1. Joodse vrouw niet opgezet met oproepingsbrief: "Bart De Wever wil niet stigmatiseren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"
  Play

  Joodse vrouw niet opgezet met oproepings­brief: "Bart De Wever wil niet stigmatise­ren, maar ik verwacht mijn gele ster al in de brievenbus"

 2. Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld
  Play
  skiën

  Scheer mee met wingsuits over meest beruchte skipiste ter wereld