De Disney Store in New York tijdens protesten tegen racistisch politiegeweld.
Volledig scherm
De Disney Store in New York tijdens protesten tegen racistisch politiegeweld. © AFP

Disney doneert miljoenen aan organisaties voor sociale gelijkheid

Walt Disney heeft woensdag beloofd in totaal 5 miljoen dollar, dat is zo’n 44 miljoen euro, te doneren aan non-profitorganisaties die zich inzetten voor sociale gelijkheid. De eerste donatie van 2 miljoen dollar, of 1.760.000 euro, ging naar de NAACP, een van de oudste burgerrechtenbewegingen in de Verenigde Staten. Het initiatief komt er nadat de zwarte Amerikaan George Floyd gedood werd door een politie-agent en de vele protesten tegen racisme in Amerika.

  1. Verenigd Koninkrijk rapporteert hoogste aantal nieuwe coronabesmettingen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepelingen in Engeland

    VK telt hoogste aantal nieuwe besmettin­gen sinds februari, Lagerhuis stemt in met uitstel versoepe­lin­gen in Engeland

    Het Verenigd Koninkrijk heeft woensdag 9.055 nieuwe coronabesmettingen gemeld. Dat is het hoogste dagtotaal sinds februari, zo heeft Sky News bericht. In Londen heeft het Lagerhuis ingestemd met het uitstel van de coronaversoepelingen in Engeland dat premier Boris Johnson heeft aangekondigd, zo heeft Sky News woensdag bericht. Brits gezondheidsminister Matt Hancock heeft bovendien aangekondigd dat werknemers in Engelse verpleeghuizen voor ouderen verplicht zullen worden om zich te laten inenten tegen het coronavirus. Mogelijk gaat de vaccinatieplicht later ook voor andere zorgmedewerkers gelden.