Allen Weisselberg, hier achter ex-president Donald Trump in 2016.
Volledig scherm
Allen Weisselberg, hier achter ex-president Donald Trump in 2016. © REUTERS

Directeur Trump Organization geeft zichzelf aan bij aanklager in New York

Kort voor 6.30 uur lokale tijd (12.30 uur Belgische tijd) heeft financieel directeur Allen Weisselberg van The Trump Organization zich gemeld bij het kantoor van het Openbaar Ministerie in New York. Hij en The Trump Organization bereiden zich voor op een aanklacht in verband met een belastingonderzoek, aldus ingewijden.

3 reacties

 • Jacques-Philippe Leclerc

  3 maanden geleden
  Aanhangers van President Donald Trump staan achter een nieuwe poging om de resultaten te herzien in staten als Michigan, Georgia, Pennsylvania en Wisconsin. De nieuwe drive baart bestuurders van de staatsverkiezingen grote zorgen, die zeggen dat een ander resultaat in het voordeel van Trump, woede zullen aanwakkeren en het vertrouwen in het Amerikaanse stem systeem zullen aantasten. In Arizona is het stilletjes bijna voorbij, met de resultaten (het is erger dan je denkt) begin volgende week.
 • Mark De vos

  3 maanden geleden
  Hij gaat de schuld op zich nemen. Trump geeft hem wat miljoen dollars, geniepige advocaten, mss gevangenisstraf en het is voorbij.
 • dirk belis

  3 maanden geleden
  Het begin van zijn einde. Deze aanklachten is nog maar het begin van vele aanklachten dat hij op zijn dak gaat krijgen. En met vele bedoel ik ook zeer! vele. Na al die aanklachten zal hij nog zeer blij zijn als hij er een fiets op overhoud.Die kan hij dan gebruiken in de gevangenis.
 1. Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard
  Streamz

  Passie, liefde en (v)echtscheidingen: deze series over het huwelijk zijn het streamen waard

  Sinds maandag 13 september kan je op Streamz terecht voor een stevige portie huwelijksdrama met wekelijks een nieuwe aflevering van ‘Scenes from a Marriage’, een moderne remake van Ingmar Bergmans tijdloze ‘Scener ur ett äktenskap’. Liefde, passie, seks, (v)echtscheidingen en verzoeningen laten niemand onberoerd, en dus vullen wij deze week onze Kijkgids aan met onze favoriete series en films over het huwelijk. Van hartzeer in ‘Marriage Story’ (Netflix) en wraaklustige vrouwen in ‘Why Women Kill’ (Streamz) tot een uitgeblust seksleven in ‘Wanderlust’ (Netflix) en een polyamoreus experiment in ‘You Me Her’ (Netflix).
 1. Analist Jan Mulder en ex-profvoetballer Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”
  Gouden 11
  1

  Analist Jan Mulder en ex-profvoet­bal­ler Jelle Van Damme stellen Gouden 11-ploeg samen: “Jammer dat ik maar twee spelers van Club Brugge mag kiezen”

  Ook Jan Mulder en Jelle Van Damme, ex-profvoetballers bij Ajax en Anderlecht, stellen een Gouden 11-ploeg samen. De Nederlandse analist koos onder meer voor Nicolas Raskin en Hugo Siquet. Twee jonge veulens die het mooie weer maken bij Standard. “Ik zie Raskin echt graag spelen.” Jelle Van Damme kiest Ruud Vormer als kapitein. “Hij is een een echte strijder.” Stel net als Mulder en Van Damme voor morgenavond jouw ploeg samen en maak kans op 10.000 euro.
 2. ‘Bedrijf van Trump wordt aangeklaagd voor belastingmisdrijven’

  ‘Bedrijf van Trump wordt aange­klaagd voor belasting­mis­drij­ven’

  De Trump Organization en financieel directeur Allen Weisselberg worden naar verwachting donderdag aangeklaagd voor belastingmisdrijven. Dat melden de Amerikaanse zakenkrant Wall Street Journal en nieuwszender CNN. Het zijn de eerste aanklachten tegen het bedrijf van voormalig Amerikaans president Donald Trump sinds aanklagers drie jaar geleden een onderzoek naar mogelijke misdrijven binnen de Trump Organization begonnen.
 3. Mikt Trump straks vanuit cel op Witte Huis? Democratische openbare aanklager beslist of ex-president voor rechter komt
  PREMIUM

  Mikt Trump straks vanuit cel op Witte Huis? Democrati­sche openbare aanklager beslist of ex-president voor rechter komt

  In de Verenigde Staten zou er deze week worden beslist of Donald Trump strafrechtelijk wordt vervolgd. Hij of zijn bedrijf althans. Dat kan een grote impact hebben op de kans dat Trump in 2024 weer tot president verkozen wordt — al zou hij dat in theorie zelfs vanuit de gevangenis kunnen. En het is een ministerszoon die dat lot op dit moment in handen heeft.