Door meerdere terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad vielen op 13 november 2015 130 doden. De meeste slachtoffers stierven in de Bataclan, waar terroristen negentig mensen ombrachten. De Amerikaanse president speelde de terreur na.
Volledig scherm
Door meerdere terroristische aanslagen in de Franse hoofdstad vielen op 13 november 2015 130 doden. De meeste slachtoffers stierven in de Bataclan, waar terroristen negentig mensen ombrachten. De Amerikaanse president speelde de terreur na. © EPA

Diplomatieke rel: "Boem, de volgende." Frankrijk niet opgezet met toneeltje Trump over terreur Parijs: "Beschamend en obsceen"

In Frankrijk wordt boos gereageerd op de toespraak van de Amerikaanse president Donald Trump bij wapenlobby NRA. Hij speelde na hoe terroristen hun gijzelaars ombrachten in concertzaal Bataclan. "Beschamend en obsceen", oordeelt François Hollande, die tijdens de aanslagen in 2015 president was van Frankrijk.

326 reacties

 • Don Tessers

  3 jaar geleden
  Trump waar iedereen zo´n grote afkeer van hadden tijdens de verkiezingen en dat hij deze won, heeft weer een punt. Europa doet niets, wel een gigantische invasie toelaten waarbij het zeker is dat er jihadstrijders tussen zitten. Ze mogen zelfs niet teruggestuurd worden. Hoe ziek kan een continent worden en zijn burgers in de steek laten. Maar er komt een dag van vergelding, dat is zeker. De burgers pikken het niet langer.
 • Clement Asselman

  3 jaar geleden
  De Fransen hebben altijd problemen gehad met de waarheid!
 • Frankie Van Damme

  3 jaar geleden
  Niemand een wapen Johan Bekaert, dat is Utopia en dat hebben we al veel mee gemaakt dat dit niet zo is...Gangsters zullen altijd bewapend zijn, burgers zouden dat beter ook doen! Trouwens het zijn niet de wapens dat dood en vernieling zaaien, het zijn de mensen die het wapen hanteren!
 • Mario Bocque

  3 jaar geleden
  Het heeft niet lang geduurd, de liefde. En dat na al dat gekus !
 • guy Van Deun

  3 jaar geleden
  Als Macron nog eens mijnheer de President gaat zoenen is dat zo vergeten.
 1. Trumps beloftes voor strengere wapenwetten verdwijnen alweer stilletjes in de koelkast

  Trumps beloftes voor strengere wapenwet­ten verdwijnen alweer stilletjes in de koelkast

  In de dagen en weken na de schietpartij van 14 februari in Florida kondigde Donald Trump nog verregaande hervormingen aan in de Amerikaanse wapenwetten. Zo was hij er voorstander van de minimumleeftijd voor de verkoop van aanvalswapens te verhogen van 18 naar 21 jaar. Maar vandaag, bijna een maand na de Parkland High School-schietpartij waarbij 17 doden vielen, blijft van die beloftes nog maar weinig over.
 2. Overlever schoolschietpartij haalt zwaar uit naar Trump na NRA-speech: “Hij is een professionele leugenaar”

  Overlever school­schiet­par­tij haalt zwaar uit naar Trump na NRA-speech: “Hij is een professio­ne­le leugenaar”

  Cameron Kasky overleefde de schietpartij op zijn school in februari en is nu één van de meest prominente jonge activisten voor een verstrenging van de wapenwet. In een gesprek met CNN haalt de 17-jarige student zwaar uit naar president Donald Trump. Diens uitspraken op de NRA-conferentie in Dallas gisteren kwamen hard aan, maar waren geen verrassing. “Hij is een professionele leugenaar die alles zegt om welk publiek dan ook tevreden te stellen”, laakt Kasky.
 1. Autobestuurders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrijden
  Play

  Autobe­stuur­ders zien een wel heel bijzonder voertuig voorbijrij­den

 2. "Shame on you", voetbalsupporters uiten ongenoegen over Super League
  Play

  "Shame on you", voetbalsup­por­ters uiten ongenoegen over Super League