De Indiase hoofdstad New Delhi is vrijdagochtend ontwaakt onder een dikke laag smog. De ernstige luchtvervuiling is een gevolg van de viering van het hindoeïstische feest Diwali.
Volledig scherm
De Indiase hoofdstad New Delhi is vrijdagochtend ontwaakt onder een dikke laag smog. De ernstige luchtvervuiling is een gevolg van de viering van het hindoeïstische feest Diwali. © EPA

Dikke laag smog trekt over Indiase hoofdstad New Delhi na Diwali-viering

New DelhiDe Indiase hoofdstad New Delhi is vrijdagochtend ontwaakt onder een dikke laag smog. De ernstige luchtvervuiling is een gevolg van de viering van het hindoeïstische feest Diwali. Tijdens het vijfdaagse lichtfestival geldt er in verschillende delen van India een verbod op het afschieten van vuurwerk, maar ook dit jaar werd dat verbod door velen genegeerd. Een aantal regio’s in het land registreerden bijgevolg gevaarlijk hoge luchtvervuilingsniveaus. 

  1. Duitse bondskanselier Scholz zet druk voor handelsakkoord tussen EU en Zuid-Amerika

    Duitse bondskanse­lier Scholz zet druk voor handelsak­koord tussen EU en Zuid-Amerika

    Duitsland en Argentinië maken zich sterk dat het mogelijk is de onderhandelingen over een van de grootste handelsakkoorden ter wereld snel af te ronden. De al meer dan twintig jaar aanslepende onderhandelingen tussen de Europese Unie en de Zuid-Amerikaanse statenbond Mercosur hebben nu lang genoeg geduurd, zo zei de Duitse bondskanselier Olaf Scholz na een ontmoeting met de Argentijnse president Alberto Ángel Fernández in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires.