De Indiase hoofdstad New Delhi is vrijdagochtend ontwaakt onder een dikke laag smog. De ernstige luchtvervuiling is een gevolg van de viering van het hindoeïstische feest Diwali.
Volledig scherm
De Indiase hoofdstad New Delhi is vrijdagochtend ontwaakt onder een dikke laag smog. De ernstige luchtvervuiling is een gevolg van de viering van het hindoeïstische feest Diwali. © EPA

Dikke laag smog trekt over Indiase hoofdstad New Delhi na Diwali-viering

New DelhiDe Indiase hoofdstad New Delhi is vrijdagochtend ontwaakt onder een dikke laag smog. De ernstige luchtvervuiling is een gevolg van de viering van het hindoeïstische feest Diwali. Tijdens het vijfdaagse lichtfestival geldt er in verschillende delen van India een verbod op het afschieten van vuurwerk, maar ook dit jaar werd dat verbod door velen genegeerd. Een aantal regio’s in het land registreerden bijgevolg gevaarlijk hoge luchtvervuilingsniveaus. 

  1. RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesverhaal dat u dit jaar op tv zal zien”
    TV

    RECENSIE. ‘Billie vs Benjamin’: “Mogelijk het meest oprechte liefdesver­haal dat u dit jaar op tv zal zien”

    Wanneer een serie uit de koker van Tim Van Aelst komt, zijn onze verwachtingen hooggespannen. Met ‘Studio Tarara’ heeft de Shelter-topman namelijk één van de beste Vlaamse reeksen van het voorbije decennium op z'n naam staan. Z’n nieuwste worp, momenteel te zien op Streamz, draait rond de niet voor de hand liggende romance tussen de erg linkse Billie en de vrij rechtse Benjamin. De liefde is groot, maar de tegenstellingen nog groter. Kan Van Aelst met die interessante premisse ook een originele serie uit z’n hoed toveren? Bram De Brabander zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.