De verdachten hebben volgens Oekraïense media aan de politie verklaard het kunstwerk te willen verkopen om de opbrengst te schenken aan de Oekraïense strijdkrachten.
Volledig scherm
De verdachten hebben volgens Oekraïense media aan de politie verklaard het kunstwerk te willen verkopen om de opbrengst te schenken aan de Oekraïense strijdkrachten. © Twitter

Dieven hakken Banksy-tekening uit muur in Oekraïne, maar worden op heterdaad betrapt

BuitenlandDe Oekraïense politie heeft een onbekend aantal mensen aangehouden die in de Oekraïense plaats Hostomel een muurschildering van de Britse graffitikunstenaar Banksy hadden gestolen. Ze hadden het pleisterwerk uit de muur gehakt waarop de tekening was aangebracht.

  1. Britse Alice (4) doodgebeten door Amerikaanse buldog, buren dachten dat geschreeuw “van iemands televisie kwam”

    Britse Alice (4) doodgebe­ten door Amerikaan­se buldog, buren dachten dat geschreeuw “van iemands televisie kwam”

    In de Britse stad Milton Keynes, in het zuidoosten van Engeland, is een vierjarig meisje dinsdag in haar tuin doodgebeten door een Amerikaanse buldog van de buren. De politie kwam kort na de aanval, omstreeks 18.00 uur, ter plaatse, maar voor de kleine Alice Stones kon geen hulp meer baten. De kleuter overleed ter plekke. De hele buurt is erg aangedaan door het tragische ongeval. “Het is hartverscheurend dat we haar nooit meer gaan terugzien”, klinkt het.