De dieven gingen in Brue-Auriac aan de haal met een klok van 85 kilo.
Volledig scherm
De dieven gingen in Brue-Auriac aan de haal met een klok van 85 kilo. © Google Maps

Dieven aan de haal met klokken van beschermde kerken in de Provence

In de Provence in Frankrijk zijn de voorbije weken enkele kerkklokken gestolen. In het holst van de nacht slaagden de dieven er telkens in om ongezien enkele bronzen klokken uit beschermde kerken te halen en er mee aan de haal te gaan. 

  1. Oud-Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz: “Trump was een economische ramp”

    Oud-Nobelprijs­win­naar Joseph Stiglitz: “Trump was een economi­sche ramp”

    Over minder dan twee weken kiezen de Amerikanen hun nieuwe president. Dat kan de Democraat Joe Biden worden, maar ook hun huidige, de Republikein Donald Trump, blijven. Van die laatste is het economische beleid van de afgelopen vier jaar voor sommigen mogelijk een argument voor herverkiezing. Voormalig Nobelprijswinnaar en ex-adviseur van Bill Clinton, Joseph Stiglitz (77), ziet dat anders en noemt Trumps politiek in de Spaanse krant El País “een economische ramp”.
  2. Ex-president Barack Obama vernietigend voor opvolger Trump in eerste grote campagnespeech: “Komende dagen zullen onze toekomst voor tientallen jaren bepalen”

    Ex-president Barack Obama vernieti­gend voor opvolger Trump in eerste grote campagne­speech: “Komende dagen zullen onze toekomst voor tientallen jaren bepalen”

    De Amerikaanse oud-president Barack Obama heeft zijn landgenoten in een toespraak voor een Democratische verkiezingsrally in de strijdstaat Pennsylvania opgeroepen om zoveel mogelijk vroegtijdig te gaan stemmen. Hij prees zijn voormalige vicepresident Joe Biden aan als iemand die opkomt voor de werkende Amerikanen en haalde hard uit naar zittend president Donald Trump, die volgens Obama niet bereid is om zich in te spannen voor het presidentiële ambt.