Enkele dagen geleden zat Dieter Bonte (43) samen met zijn partner Evi Van den Broek (linksvooraan), vriendin Katia Somers en zoontje Jesse nog gezellig een hamburger te verorberen op de camping. Gisterennacht werd het viertal geëvacueerd.
Volledig scherm
PREMIUM
Enkele dagen geleden zat Dieter Bonte (43) samen met zijn partner Evi Van den Broek (linksvooraan), vriendin Katia Somers en zoontje Jesse nog gezellig een hamburger te verorberen op de camping. Gisterennacht werd het viertal geëvacueerd. © RV

Dieter (43) maakt op vakantie in Zuid-Frankrijk grootste bosbrand in jaren mee: "We weten niet of onze spullen er nog zijn"

Zuid-Europa kreunt onder de bosbranden. In Frankrijk werden maar liefst 6.000 kampeerders geëvacueerd. Zo ook brandweerman Dieter Bonte (43) uit Brugge. In het holst van de nacht moest hij met zijn gezin de camping aan Dune du Pilat verlaten. “Het vuur verspreidde zich enorm snel”, zegt hij. Een getuigenis uit eerste hand. 

1 reactie

 • Katrien Baert

  3 maanden geleden
  Water en vuur, een spreekwoord dat hier van toepassing is en gecataloriseerd mag worden onder ernstigste wat een mens kan meemaken. Een verlies van een kind of een dierbare is uiteraard nog veel erger. Zo zie je maar dat een mens altijd bijleert na een tegenslag. Het stemt tot nadenken om eventueel een polis op maat te laten opstellen. Soit, we moeten er ons nu bij neerleggen en blij zijn dat onze dierbaren nog leven, de rest is materiële schade.
 1. Zeker 15 migranten sterven op zee, schrijnende beelden tonen hoe overlevenden noodgedwongen langs rotswand moeten klimmen
  Play
  Griekenland

  Zeker 15 migranten sterven op zee, schrijnen­de beelden tonen hoe overleven­den noodgedwon­gen langs rotswand moeten klimmen

  De Griekse kustwacht is op twee verschillende plekken bezig met reddingsoperaties vanwege gezonken migrantenboten. Voor de kust van Lesbos zonk een boot met zo’n veertig mensen aan boord. Al vijftien lichamen werden geborgen en tot nu toe zijn vijf mensen gered. Op hetzelfde moment voer voor de kust van het eiland Kythira een zeilboot met zo’n honderd vluchtelingen op de rotsen, waarvan tachtig mensen tot nu toe gered konden worden. Op beelden is te zien hoe de migranten met een touw langs een rotswand moeten klimmen om zichzelf in veiligheid te brengen.
 2. Noord-Korea vuurt voor zesde keer in twaalf dagen raketten af

  Noord-Ko­rea vuurt voor zesde keer in twaalf dagen raketten af

  Noord-Korea heeft opnieuw twee ballistische raketten afgevuurd in de richting van de Japanse Zee. Het kabinet van de Japanse premier Fumio Kishida meldde aanvankelijk dat een van de twee korteafstandsraketten waarschijnlijk over Japan heeft gevlogen, maar corrigeerde dit later. Het is de zesde keer in minder dan twee weken tijd dat Noord-Korea een rakettest doet. Het regime van Kim Jong-un noemt de rakettest in een reactie “een vergeldingsmaatregel” vanwege de Zuid-Koreaanse en Amerikaanse militaire oefeningen in de regio.