Kos
Volledig scherm
© Kos

Diepste zwembad ter wereld ligt niet meer in Brussel

Het diepste zwembad ter wereld is niet langer Nemo33 in Brussel. Het duikmekka in onze hoofdstad werd kort voor de zomervakantie van de troon gestoten door een bassin in Italië.

 1. VS kondigen diplomatieke boycot aan van Olympische Winterspelen in Peking

  VS kondigen diplomatie­ke boycot aan van Olympische Winterspe­len in Peking

  De Verenigde Staten zullen overgaan tot een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen, die in februari plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking, vanwege mensenrechtenkwesties. Dat heeft het Witte Huis officieel bevestigd. Een diplomatieke boycot houdt in dat Washington geen vertegenwoordigers van de regering naar de Chinese hoofdstad zal sturen. De Amerikaanse topsporters zouden bij die maatregel wel kunnen deelnemen aan de competities.
 2. Indiase chef Defensie en echtgenote sterven nadat helikopter neerstort, ook elf andere inzittenden komen om
  India

  Indiase chef Defensie en echtgenote sterven nadat helikopter neerstort, ook elf andere inzitten­den komen om

  Een helikopter met de Indiase chef Defensie, generaal Bipin Rawat, aan boord is neergestort in Tamil Nadu, een deelstaat in het zuidoosten van het land. Dat maakte de luchtmacht bekend. Er zouden zeker dertien doden zijn gevallen, waaronder de generaal en zijn echtgenote. Lokale media berichten dat de helikopter woensdagmiddag opgestegen was vanop de luchtmachtbasis van het dorp Sulur. De 63-jarige generaal Rawat, die aanzien werd als een getrouwe van premier Narendra Modi, was de eerste chef Defensie van India. De regering creëerde de functie in 2019.