Didier Reynders (MR) krijgt in de nieuwe Europese Commissie de verantwoordelijkheid over Justitie.
Volledig scherm
Didier Reynders (MR) krijgt in de nieuwe Europese Commissie de verantwoordelijkheid over Justitie. © Photo News

Didier Reynders wordt Europees Commissaris van Justitie: wat houdt die functie in?

Vicepremier en minister van Buitenlandse Zaken en Defensie Didier Reynders (MR) wordt in de nieuwe Europese Commissie bevoegd voor Justitie. Dat heeft de nieuwe voorzitter van de Commissie, de Duitse Ursula von der Leyen, bekendgemaakt.

88 reacties

 • jaak Peeters

  2 jaar geleden
  Kan iemand me vertellen wat er NIET tot de bevoegdheid van die EU-commissie behoort? Mogen we zelf ook nog iets beslissen? Waar is de subsidiariteit, dit is: de grond van de democratie, of moeten we deze evolutie naar de Big Brother met lede ogen aan zien?
 • Marc Van der Vloedt

  2 jaar geleden
  Hij gaat overal in Europa polsen wat zij onder VRIJHEID, LIBERALISME verstaan, maar vooral hoe ze hun (blauwe, licht gele en andere ultra liberale) fraudeurs onbestraft kunnen laten.(bij plunderingen van staatsfinanciën, sociale dumpingen en opzetten van vennootschapscarrousels)
 • guido Bervoets

  2 jaar geleden
  Men beweert hier dat men niet kan kiezen voor Euro parlementairen maar dat is larie. Op 26 mei heeft iedereen kunnen kiezen voor het Europees parlement. Het is natuurlijk wel zo dat de twee Vlaamse nationalistische partijen beiden in fracties hebben plaatsgenomen tussen extreemrechtse partijen en principiële dwarsliggers die bij elke stemming tegenstemmen. Als je dat doet maak je natuurlijk geen enkele kans op een topfunctie en gaan pro-EU politici met die jobs aan de haal. Logisch toch.
 • De Metsler Marc

  2 jaar geleden
  Als Reynders denkt dat hij de wetten gaat stellen aan die Oost Bloklanden , wel dat hem dan maar wat anders denkt want die van Hongarije gaat niet met zijn voeten laten spelen.
 • Diane Bernaerts

  2 jaar geleden
  Ik heb het niet voor de liberalen, maar Reynders lijkt me hier wel de juiste man op de juiste plaats.