AP
Volledig scherm
© AP

Deze Vlamingen zitten midden in extreem winterweer in Texas: “Elektriciteit valt de hele tijd uit”

Het zuiden van de Verenigde Staten wordt geteisterd door extreem winterweer. Dat heeft al aan zeker 21 mensen in vier staten het leven gekost. Zo’n vier miljoen inwoners van Texas zaten de afgelopen dagen zonder stroom. Ook vanmorgen werden nog zo’n 2,7 miljoen mensen wakker zonder verwarming of elektriciteit. Twee Vlamingen maken het vanop de eerste rij mee. En het blijkt geen pretje te zijn.

25 reacties

 • Gerard Braeckmans

  7 maanden geleden
  We zien meestal de schone kant van de USA maar er zijn vele gebieden waar armoede is en nutsvoorzieningen niet onderhouden worden.
 • Johnny L Verhoeven

  7 maanden geleden
  Daarom heb ik een 2kw noodgenerator. Elke maand start ik die even zo weet ik dat hij werkt als ik hem nodig heb.
 • Gert Van Hees

  7 maanden geleden
  Percy de windmolens die in Texas staan zijn niet voorzien van een verwarmingselement en omdat dit weer zelden voorkomt konden ze zich daar niet op voorbereiden. De leidingen in hun huizen zijn van pvc en zitten maar een goede 30cm onder de grond. Ze hadden daar zelfs geen dikke jassen
 • Maurice Verheyen

  7 maanden geleden
  Noorwegen zet volop in op groene energie. Die hebben nochtans olie in overvloed. Maar onze republikeinse vrienden zien isolatie en zonnepanelen niet zitten. Nochtans hadden ze daarmee het lekker warm kunnen hebben.
 • Dieter Devreeze

  7 maanden geleden
  De USA is vervallen tot een derdewereld land met een kleine goed boerende bovenlaag en massa's armen of mensen die voortdurend op de limiet van de armoede leven. De USA zijn het levende bewijs dat een zuivere vrije markt niet werkt. Basisbehoeften daar valt immers te weinig geld me te verdienen.