De handelsgezant voor het Witte Huis Robert Lighthizer (links) en de Chinese vicepremier Liu He op archiefbeeld tijdens eerdere onderhandelingen.
Volledig scherm
De handelsgezant voor het Witte Huis Robert Lighthizer (links) en de Chinese vicepremier Liu He op archiefbeeld tijdens eerdere onderhandelingen. © AFP

“Deze maand handelsoverleg tussen VS en China op hoog niveau”

De Verenigde Staten en China houden op 15 augustus op hoog niveau overleg over de handelsbetrekkingen tussen de twee grootmachten. Dat meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Tijdens de gesprekken willen de landen nagaan of de afspraken uit hun in januari ondertekende handelsakkoord worden nageleefd.

  1. LIVE. Extra coronamaatregelen in Vlaanderen “tot de curve onder controle is”, Van Ranst reageert tevreden: “Wanneer je hele pakket bekijkt, dan zitten we in partiële lockdown”
    Play

    LIVE. Extra coronamaat­re­ge­len in Vlaanderen “tot de curve onder controle is”, Van Ranst reageert tevreden: “Wanneer je hele pakket bekijkt, dan zitten we in partiële lockdown”

    De coronacijfers in ons land blijven stijgen. De Vlaamse regering houdt om 18 uur een extra ministerraad om te beslissen over eventuele bijkomende coronamaatregelen. Ze vergadert eerst nog met virologen, de provinciegouverneurs en verantwoordelijken uit het economisch leven. Volg alle ontwikkelingen over Covid-19 in dit liveblog.