Bij het protest tegen de coronamaatregelen in Nederland zag je een bont palet van groepen
Volledig scherm
PREMIUM
Bij het protest tegen de coronamaatregelen in Nederland zag je een bont palet van groepen © ANP

Deze explosieve cocktail liet het coronaprotest in Nederland ontsporen

De gewelddadige protesten in Nederland komen niet uit de lucht gevallen. Het kon alleen ontploffen omdat er al een explosieve cocktail was. In de shake: een sterke antivaxx-beweging die plots steun kreeg van rechtse complotdenkers. Voeg daarbij jongeren met een kort lontje die op rellen kicken, én een lakse overheid. “Veel te lang is er speelruimte gegeven aan complotdenkers.”

50 reacties

 • Kurt Vanhaverbeke

  1 jaar geleden
  Veel reacties praten om het leger in te zetten maar het leger mag nooit ingezet worden tegen de eigen bevolking! En maar goed ook!
 • Ludwig De Witte-Steen

  1 jaar geleden
  Schrap hun sociale media accounts, zo kunnen ze hun BS niet vermenigvuldigen. Dat werkte prima bij Trump.
 • Jean-Paul Haesen

  1 jaar geleden
  Waarom treden onze overheden toch zo zwak op? Oppakken en in legerkampen in de woestijn een keiharde opleiding laten volgen. Onze minister Verlinden verbiedt een demonstratie; bij de daaropvolgende rellen wordt de leider opgepakt en op last van PS-burgemeester Close weer vrijgelaten. Hoe kunnen we hier nog discipline in ons land houden?
 • Sophie DeWolf

  1 jaar geleden
  De eerste rellen begonnen op Urk. Waar voornamelijk generaties oer-Hollandse mensen wonen. Dus totaal niet mensen van vree de afkomst. Krapuul heb je overal in de samenleving. Dus wees niet te snel met allochtonen de schuld te geven.
 • Francois Vleminckx

  1 jaar geleden
  Gelukkig kennen wij dat hier niet in België, rellen en brandstichting, politie aanvallen ............
 1. Onze reporter volgt het spoor van vernieling in Rotterdam: “Vanavond om 18 uur is het weer van dat”
  PREMIUM

  Onze reporter volgt het spoor van vernieling in Rotterdam: “Vanavond om 18 uur is het weer van dat”

  “Vanavond om 18 uur zal het weer van dat zijn”, zeggen twee jongeren in de Beijerlandselaan. Rotterdam stond maandagavond in brand, net zoals tal van andere Nederlandse steden. Winkels werden vernield, auto’s en vuilbakken werden in brand gestoken en de politie moest zelfs een waarschuwingsschot lossen. We meten de schade op en gaan op zoek naar de relschoppers en de slachtoffers: “De verzekering liet al weten dat ze waarschijnlijk niet zullen tussenkomen. Ik voel me enorm machteloos.”