De nieuwe baas van het Environmental Protection Agency, Andrew Wheeler.
Volledig scherm
De nieuwe baas van het Environmental Protection Agency, Andrew Wheeler. © Reuters

Deze ex-lobbyist voor kolen is vanaf morgen Amerika's hoogste milieubaas

Andrew Wheeler, een voormalige lobbyist voor de kolenindustrie, zit vanaf morgen in de Amerikaanse regering als vertegenwoordiger van het milieu. Een reeks schandalen kostte zijn omstreden voorganger de kop. 

24 reacties

 • Diane Bernaerts

  3 jaar geleden
  Dus als je bekommerd bent om het milieu, ben je nu al links?
 • Gino Denil

  3 jaar geleden
  Per hoofd van de bevolking bevuilt de VS nog altijd twee maal zo veel als China of Europa, Fons Casteels. Bijkomend verschil is dat China en Europa nu inspanningen doen om daar iets aan te doen. Terwijl Trump terug wil naar extra vervuilende energie. En de rijke oliestaten zijn per hoofd van de bevolking de grootste vervuilers. Nog eens 2 keer zo veel als voor een inwoner van de VS.
 • Pieter Samyn

  3 jaar geleden
  Zelfs al zou die vervuiling geen waar zijn. Wat ik ten sterkste betwijfel. Heb zelf jaren een steenkool kachel gehad. Er zijn een paar mogelijkheden om te kijken naar die evolutie. 1 we doen niks en de boel is wordt verziekt 2 we doen wel iets en we keren het tij alsnog 3 we doen wel iets en het was toch niet genoeg 4 we doen wel iets maar achteraf bleek dat het zichzelf oploste. Als ik het zo bezie hebben we een 50/50 oplossing waar dat je anders maar 25/75 positieve oplossing hebt.
 • Maxime Vanmaercke

  3 jaar geleden
  Beste Fons, zalig de goed gelovigen. Trump kijkt maar naar één ding: eigenbelang. En blijkbaar met zijn heffingen komt hij in het straatje van de Brexit. Grote bedrijven vluchten, of zoeken buitenlandse filialen. Wie zal er de dupe zijn? De arme consument.
 • Ludo Van Nuffelen

  3 jaar geleden
  CO2 is NIET het probleem....zolang niemand míj kan uitleggen hoe één CO2 molecule 1499 molecule lucht gevoelig kan opwarmen ....want dat is de verhouding als we over 400 ppm praten....is heel de heisa rond CO2 nergens op gesteund...behalve om de westerse economie te beschadigen.