Archieffoto van de NAVO-missie 'Enhanced Forward Presence' in Litouwen.
Volledig scherm
Archieffoto van de NAVO-missie 'Enhanced Forward Presence' in Litouwen. © © Bart Leye

Deze drie landen juichen snelle toetreding van Oekraïne bij NAVO alleen maar toe

Estland, Letland en Litouwen zijn voorstander van een snelle toetredingsprocedure om Oekraïne in te NAVO op te nemen. “De Baltische vrienden van Oekraïne steunen het voluit om het land zo snel mogelijk te verwelkomen bij de NAVO”, tweetten de ministers van Buitenlandse Zaken van de drie landen gisterenavond. “De inspirerende moed van Oekraïne kan onze alliantie alleen maar versterken.”

25 reacties

 • Toon De Reu

  2 maanden geleden
  Dat ze een wet aannemen in alle navo landen dat indien Oekraine een nucleaire aanval van Poetin te verwerken krijgt Oekaine instant navo lid is. Hij zal meer dan 2 keer nadenken. Was Oekraine Navo lid geweest, hadden ze deze oorlog nooit gehad. Iedereen in Navo trekt grote ogen bij het Russische geblunder en de oorlogsmisdaden. Poetin is al verloren, en al helemaal als hij nucleair gaat.
 • wim CLAES

  2 maanden geleden
  Wel tof dat ze in elk NATO land de mening van de bevolking vragen! Das pas democratie! Go NATO!
 • dirk waterinckx

  2 maanden geleden
  Met oekraine in navo krijgen we heel zeker WO 3 ! Alvast dikke proficiat aan de navo top !
 • jan wuyts

  2 maanden geleden
  Als er een conflict komt zullen die landen het eerst onder de voet gelopen worden.
 • Yves De Groote

  2 maanden geleden
  Moet een nieuw lid niet eerst een democratie zijn? België gaf net 800.000 € voor de omschakeling naar een democratie. Maw, Oekraïne is geen democratie, waarvan akte.
 1. Topman Belgisch leger voorstander om militaire dienstplicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”

  Topman Belgisch leger voorstan­der om militaire dienst­plicht opnieuw in te voeren: “Dat zou logisch zijn”

  Admiraal Michel Hofman, de stafchef van het Belgische leger, is er voorstander van om de militaire dienstplicht opnieuw in te voeren. “Dat zou logisch zijn”, zegt de legerbaas in een interview met RTBF. Vanwege de huidige situatie waarbij Europa door Rusland wordt bedreigd, kan volgens hem de noodzaak ontstaan om het grondgebied van de NAVO of van Europa te moeten verdedigen. Volgens minister van Defensie Ludivine Dedonder (PS) is militaire dienstplicht vandaag niet aan de orde en ligt het ook niet op tafel. “We moeten volop inzetten op de-escalatie”, zegt ze.