via REUTERS
Volledig scherm
© via REUTERS

Deze drie Europese landen doen het wél goed in strijd tegen coronavirus en zo pakken ze het aan

Terwijl Europa steeds roder kleurt, zijn er ook enkele landen die wél stand lijken te houden in hun strijd tegen het nieuwe coronavirus. Cyprus, Noorwegen en Finland kunnen op dit moment de beste papieren voorleggen. Dit is de manier waarop zij het aanpakken.

31 reacties

 • ingrid vermeire

  2 jaar geleden
  niet moeilijk : deze landen zijn een eiland én landen waar de bevolking zo ver uit elkaar woont (tevens houden ze maar van hun bubbel) dat de besmetting er weinig of geen vat op hen heeft; hier hokt men als het ware opeen én kan men niets uithouden of eens door de zure appel heen bijten. daarenboven is men meer bekommert om de economie, dat men alles veel vlugger loslaat.
 • dirk claeys

  2 jaar geleden
  Bewijst vandaag alles over de Belg, kiezer, politieker, je oogst wat je zaait, 400 dagen zonder top in Brussel, iedereen doet zijn eigen willetje en goesting, dit blijkt echt de toestand van België, best dat het leger zal meehelpen ons te overleven!
 • imke de meester

  2 jaar geleden
  hoe wordt dat gecontroleerd. Noord Korea heeft er zogezegd nog geen enkele, China heel weinig , Japan eveneens, maar hoe zit het met de controle ?
 • PHILIP BOONE

  2 jaar geleden
  Waarom als er een beslissing van inperking wordt gedaan er twee dagen laten overgaan. Nee onmiddellijk die dag aan de orde, iedereen feest erop los. Persoonlijk begrijp ik deze mensen niet. Zet ze in op de afdelingen waar nodig in de ziekenhuizen als straf en dan gaan misschien hun oogjes ne keer open gaan. Respect voor iedereen van de zorg!!
 • Bruno Geldhof

  2 jaar geleden
  Arne Van Gheluwe, er is geen conflict volksgezondheid vs geld/economie. Je hebt een goede economie nodig om een goed gezondheidszorg te hebben. In Afrika is de levensverwachting 20 jaar lager. Lockdown enkel als het echt nodig is. Als je de kost uitrekent is een lockdown hetzelfde als een operatie die 1 miljoen euro kost uitvoeren op een 85-jarige en terugbetalen, met als doel het leven 6 maanden te verlengen. Op termijn is de balans negatief, ook voor de volksgezondheid.
 1. Trump zegt dat hij “compleet negatief” heeft getest op corona: “Lijkt erop dat ik immuun ben”

  Trump zegt dat hij “compleet negatief” heeft getest op corona: “Lijkt erop dat ik immuun ben”

  De Amerikaanse president Donald Trump heeft in een interview aan Fox News gezegd dat hij nu ‘immuun’ lijkt te zijn voor Covid-19. Later liet hij in een audiobericht aan fans optekenen dat hij “compleet negatief” heeft getest op het coronavirus. De president testte negen dagen geleden positief en belandde ook in het ziekenhuis. De arts van het Witte Huis, dokter Sean Conley, heeft nog niet gezegd dat Trump negatief zou getest hebben, noch sprak de arts over immuniteit. Er werden geen nieuwe officiële statements over de gezondheid van de president uitgebracht.
 2. Cafés en restaurants in Tsjechië rest van de maand dicht - Avondklok in provincies Waals-Brabant en Luxemburg

  Cafés en restau­rants in Tsjechië rest van de maand dicht - Avondklok in provincies Waals-Bra­bant en Luxemburg

  Sinds vrijdag zijn de verstrengde maatregelen om de opmars van het coronavirus in te dijken van kracht. Naast de algemene regels, wordt het aantal nauwe contacten beperkt tot drie per maand buiten het eigen gezin. De cafés in het hele land moeten om 23 uur dicht. Ondertussen blijven de cijfers maar stijgen. Stevenen we af op een tweede lockdown? Volgens experts zitten we in de laatste fase. Herlees in dit liveblog de laatste ontwikkelingen over het coronavirus van maandag 12 oktober.
 1. Viroloog Van Gucht herhaalt symptomen van Covid-19 en waarschuwt: “Er circuleert nu geen griepvirus. Kans dat uw symptomen te wijten zijn aan coronavirus, is dus reëel”

  Viroloog Van Gucht herhaalt symptomen van Covid-19 en waarschuwt: “Er circuleert nu geen griepvirus. Kans dat uw symptomen te wijten zijn aan coronavi­rus, is dus reëel”

  Een snotneus, kriebelhoestje, hoofdpijn: op een moment dat ons land met een zorgwekkende stijging van de coronacijfers kampt, kan dat voor stress zorgen. Heb ik een verkoudheid, griep, Covid-19, iets anders? En moet ik nu in isolatie? Voor de goede orde lijst viroloog Steven Van Gucht de meest typische symptomen van Covid op, en de combinaties van symptomen die de alarmbel moeten doen afgaan. De viroloog legt ook uit dat er momenteel géén griep circuleert en dat er ook mensen zijn die wel besmet zijn, maar geen enkel symptoom vertonen. “Dit maakt dat het virus zeer geniepig kan verspreiden”, zei hij op de persconferentie van het Crisiscentrum maandag.