Deze blinde man jaagt zijn droom na en bestuurt een vliegtuig

VideoDe technologie blijft steeds evolueren en biedt vaak veel mogelijkheden voor mensen met een beperking. Ook voor Marc Muszynski, een blinde man die zijn kinderdroom wou waarmaken. Dankzij de nieuwe technologie is hem dat eindelijk gelukt en werd hij eventjes piloot.

  1. Europese privacywaakhonden willen verbod op camera’s met gezichtsherkenning

    Europese privacy­waak­hon­den willen verbod op camera’s met gezichts­her­ken­ning

    Slimme camera’s die gezichten van voorbijgangers scannen en mensen in een fractie van een seconde kunnen identificeren, zouden verboden moeten worden. Daartoe roepen de Europese privacywaakhonden op. “Elke camera met gezichtsherkenning die we ophangen op straat, in het park, de trein of de bus, is een stap dichter bij een surveillancemaatschappij”, zegt Aleid Wolfsen, voorzitter van de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens (AP).
  2. Raad van Europa vraagt Madrid af te zien van uitleveringsprocedure tegen Puigdemont

    Raad van Europa vraagt Madrid af te zien van uitleve­rings­pro­ce­du­re tegen Puigdemont

    De Raad van Europa heeft Spanje gevraagd om af te zien van de uitleveringsprocedures tegen de Catalaanse politici die in ballingschap in het buitenland leven, onder wie voormalig minister-president van de regio Catalonië Carles Puigdemont, die in ons land verblijft. De Spaanse regering meldde maandag dat ze vandaag gratie gaat verlenen aan negen Catalaanse separatistische leiders die in de cel zitten.