Deze beelden tonen de gevolgen van het zware noodweer op het Italiaanse eiland Sicilië aan.
Volledig scherm
Deze beelden tonen de gevolgen van het zware noodweer op het Italiaanse eiland Sicilië aan. © RTL Info/Calogero

Deze beelden tonen de zware overstromingen op Sicilië: “Mensen zitten opgesloten in hun eigen huis, de hele streek is verwoest”

Het zware noodweer in Italië heeft al verschillende dodelijke slachtoffers geëist. De familie van Calogero, die zelf in Luik woont, bevindt zich middenin het slechte weer op het Italiaanse eiland Sicilië: hij deelt enkele verontrustende video’s van de overstromingen.

12 reacties

 • Mirjan Agnello

  4 jaar geleden
  Sterkte en kracht aan allen .....
 • Christian Deckers

  4 jaar geleden
  Erg zwak om hier de mafia en de klimaatsverandering bij te betrekken. Beiden bestaan al eeuwenlang, alleen de bewoning en infrastructuur is veranderd. Noem eens een 25-jarige periode in de laatste 2500 jaar dat er géén natuurramp is voorgevallen in Europa. Dat zijn 100 mogelijkheden maar je gaat er niet één van kunnen noemen.
 • Etienne Durinck

  4 jaar geleden
  Wanneer straten rivieren worden. Het onweerlegbare bewijs van hoe de mens zijn wereld aan het verwoesten is.
 • Griet Maes

  4 jaar geleden
  Hopelijk is de maffia mee weggespoeld.
 • willy zachel

  4 jaar geleden
  De maffia word dus weggespoelt daar zal de justitie in Rome zeker niet om rouwen !
 1. Enorme ravage door noodweer in Italië: 20 doden, 14 miljoen (!) omgevallen bomen en ook Belgische toeristen geblokkeerd

  Enorme ravage door noodweer in Italië: 20 doden, 14 miljoen (!) omgevallen bomen en ook Belgische toeristen geblok­keerd

  Hevige wind en regen hebben deze week in Italië al minstens 20 doden geëist. Ook zijn meerdere hectaren bos, vooral in het noorden van het land, met de grond gelijkgemaakt. Zo’n 14 miljoen bomen zijn omgevallen door het noodweer, melden de autoriteiten. Drie Belgen zitten al vijf dagen geblokkeerd in Arigna, een bergdorpje in de Italiaanse Alpen. “We worden aan ons lot overgelaten”, getuigen ze aan RTL.
 2. Gemiddelde hypotheekrente bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?
  Spaargids.be

  Gemiddelde hypotheek­ren­te bedraagt al 2,48%: kan je je tarief nu vastleggen om verdere stijging te slim af te zijn?

  De rentevoeten voor woonleningen zitten de laatste maanden stevig in de lift. En nu de Europese Centrale Bank beslist heeft om voor het eerst in 11 jaar tijd de rente te verhogen, lijkt er ook geen beterschap op komst. Is het dan een goed idee om nu nog snel een lening vast te leggen en nadien pas een woning te kopen? Spaargids.be onderzoekt de mogelijkheden.