Alice Schwartz, Trevor Milton en Eric Yuan.
Volledig scherm
Alice Schwartz, Trevor Milton en Eric Yuan. © AP

Deze Amerikanen profiteerden van coronacrisis om steenrijk te worden

Het zakenblad Forbes heeft zijn jaarlijkse ranglijst van 400 rijkste Amerikanen gepubliceerd en daarop staan achttien nieuwe namen. Enkelen danken hun plek aan de coronacrisis, zoals Eric Yuan, de topman van Zoom. 

 1. Eten technologische bedrijven de rest van de wereld op? “Plaatsvervangende schaamte bij beursresultaten”
  PREMIUM

  Eten technologi­sche bedrijven de rest van de wereld op? “Plaatsver­van­gen­de schaamte bij beursresul­ta­ten”

  Door corona is er op de financiële markten een tweedeling ontstaan. Dat stelt Marc Langeveld vast, technologie-expert uit het team van onze beursexpert Geert Noels. Zo ging de beurswaarde van Apple onlangs door de grens van 2 biljoen euro heen, dat is een 2 met 12 nullen. Anderzijds hebben de niet-techbedrijven te maken met ongekende krimp. Worden zij definitief verslonden door de technologiereuzen?
 2. Hij kreeg idee voor videoplatform omdat vriendin zo ver weg woonde en dat is nu 100 miljard waard: zo vergaarde CEO Eric Yuan van Zoom zijn fortuin
  PREMIUM

  Hij kreeg idee voor videoplat­form omdat vriendin zo ver weg woonde en dat is nu 100 miljard waard: zo vergaarde CEO Eric Yuan van Zoom zijn fortuin

  “Werk hard en blijf nederig”: dat is het motto van Eric Yuan (50), de oprichter en CEO van Zoom. En het lijkt een principe te zijn waar hij effectief naar leeft. Het zaadje voor zijn populaire platform om aan videoconferencing te doen werd gezaaid toen hij nog studeerde in China en maar liefst 10 uur op de trein moest zitten om zijn vriendin te kunnen zien. Hij werkte zich op in de techwereld en richtte in 2011 Zoom op. Vandaag is dat bedrijf meer dan 100 miljard euro waard en Eric Yuan zelf bijna 20 miljard. Desondanks ging hij niet naast zijn schoenen lopen. Een overzicht van hoe zijn opmerkelijke carrière verliep. En hoe hij ook privé gelukkig werd. Met zijn vriendinnetje van toen.
 1. Al voor derde keer deze week persoon op metrosporen geduwd in New York
  Play

  Al voor derde keer deze week persoon op metrospo­ren geduwd in New York

 2. Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok
  Play

  Deze vrouw is voor geen kleintje vervaard en bedreigt de sheriff met een stok