3 januari 2020: het hoofdkantoor van het CBR in het Nederlandse Rijswijk is verzegeld na de brandstichting.
Volledig scherm
3 januari 2020: het hoofdkantoor van het CBR in het Nederlandse Rijswijk is verzegeld na de brandstichting. © ANP

Dertiger buist negen maal op rijtest en steekt examencentrum in brand

NederlandEen 39-jarige man is door een Nederlandse rechtbank veroordeeld tot tbs - terbeschikkingstelling, het Nederlandse equivalent van internering - met dwangverpleging voor brandstichting in het hoofdkantoor van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) in Rijswijk (Zuid-Holland). Dat gebeurde begin dit jaar.

5 reacties

 • Erwin Lambrechts

  1 jaar geleden
  zoiets zie ik hier ook nog gebeuren in de toekomst want de regeltjes worden bespottelijk en heeft zelfs niets meer te maken met rijkunst zelf
 • ISABEL FRANCOIS

  1 jaar geleden
  Maar best dat hij geen rijbewijs heeft.Er zijn al genoeg zotten op de baan.Trouwens voor een paard en kar en hebt ge geen rijbewijs nodig.
 • Michiel Delie

  1 jaar geleden
  Als ze hem er dan toch doorlaten dan krijgt het CBR de schuld als hij een paar zware ongevallen veroorzaakt. Door de autokeuring zal ook wel lukken met afdreigen personeel.
 • Ria Adams

  1 jaar geleden
  Als het niet naar hun goesting is handelen ze op hun manier ze zijn nu eenmaal baas.
 • Hendrik Goris

  1 jaar geleden
  Nog een Syrische aanwinst, het zijn blijkbaar toch niet allemaal hooggeschoolden, zoals men ons toen wijsmaakte.
 1. Rapport over Britse 'partygate' wordt woensdag nog verwacht, Johnson zegt dat hij niet van plan is ontslag te nemen
  Play

  Rapport over Britse 'partygate' wordt woensdag nog verwacht, Johnson zegt dat hij niet van plan is ontslag te nemen

  Een belangrijk rapport over de feestjes waarop Brits overheidspersoneel coronaregels zou hebben overtreden, wordt woensdag nog verwacht. De Britse premier Boris Johnson gaf vanmiddag in het parlement alvast aan dat hij niet van plan is om zijn ontslag in te dienen naar aanleiding van de heisa rond ‘partygate’. Verder zei hij enkel dat hij “geen commentaar” mag geven op het onderzoek.
 2. Griekse premier verontschuldigt zich voor chaos na hevige sneeuwval

  Griekse premier veront­schul­digt zich voor chaos na hevige sneeuwval

  De Griekse premier Kyriakos Mitsostakis heeft zich woensdag bij de bevolking verontschuldigd voor de chaos door de sneeuw in het land. “Er waren fouten en tekortkomingen die moeten worden rechtgezet”, aldus de premier woensdag op de televisie. De Griekse overheid ligt onder vuur vanwege grote problemen die zijn ontstaan door zware sneeuwval. Hulpdiensten moesten deze week duizenden mensen evacueren omdat zij in hun auto waren gestrand op een ondergesneeuwde snelweg bij Athene. In de media wordt gesproken over een ‘fiasco’.