Chris Tofte, vader van de 13-jarige Wyatt, nadat hij het nieuws heeft gehoord dat zijn zoon niet aan de bosbranden heeft kunnen ontkomen.
Volledig scherm
Chris Tofte, vader van de 13-jarige Wyatt, nadat hij het nieuws heeft gehoord dat zijn zoon niet aan de bosbranden heeft kunnen ontkomen. © AP

Dertienjarige jongen dood gevonden met hond op schoot na verwoestende bosbrand VS

De bosbranden die het westen van de Verenigde Staten al weken teisteren, hebben het leven geëist van een 13-jarige jongen, zijn hond en zijn oma. Het drietal probeerde de branden te ontvluchten in een auto, maar kon niet op tijd wegkomen.

7 reacties

 • Christine Laevers

  1 jaar geleden
  Een goede president, de beste ooit, denken sommigen. Ik had als onnozele huisvrouw direct het leger ingezet voor evacuaties. Voor de simpele reden dat het niet het eerste 'brandje' was en ook vanwege de stijgende impact van de klimaatverandering.
 • raf de geyter

  1 jaar geleden
  De situatie is zoals in Portugal en heeft meer dan één oorzaak: wanbeheer vanuit de overheid (besluiteloosheid); corruptie vanuit de overheid wgs belangenvermenging en daardoor een gebrek aan planning, een niet te onderschatten geldzucht in alle lagen van de bevolking, een totaal gebrek aan opvoeding en een gebrek aan respect voor de naaste buur. Mss kort door de bocht? Maar waar. Denk ook eens aan de honderden slachtoffers onder de brandweerlui.
 • bernard vermeulen

  1 jaar geleden
  Een hond en zijn baasje, dat is vriendschap, liefde, vertrouwen tot in de dood, soms heb je aan een hond meer dan aan miljoenen mensen, omdat honden nog iets hebben wat wij mensen reeds lang verleerd hebben, oprechte gevoelens en trouw. Kinderen worden geboren met die gave, ze raken het kwijt met verouderen dat is de mensheid. Zowel u als ik zijn niet zo puur meer als toen we kind waren.
 • boumba boumboula

  1 jaar geleden
  dit is als een oorlogzone waarom doet het internationale leger niets???zijn er meer blusvliegtuigen aangeschaft ? is er onderzoek naar een geleide blus bom?
 • Bettina de bruecker

  1 jaar geleden
  Verschrikkelijk...het zal je maar overkomen...het is zo ver weg,maar tijdens het lezen zo dichtbij...
 1. VS waarschuwen Rusland voor gevolgen van escalatie in Oekraïne: “Kosten zullen zeer hoog zijn”
  24

  VS waarschu­wen Rusland voor gevolgen van escalatie in Oekraïne: “Kosten zullen zeer hoog zijn”

  Bij een militaire escalatie van het conflict in Oekraïne zal Rusland rekening moeten houden met ernstige gevolgen. De Amerikaanse president Joe Biden zal zijn Russische ambtgenoot Vladimir Poetin bij de videoconferentie dinsdag duidelijk maken dat "de kosten zeer hoog zullen zijn, als Rusland tot een dergelijke actie zou beslissen". Dat heeft een medewerker van het Witte Huis maandag verklaard.
 2. Verdachte moord Peter R. de Vries blijft in de cel

  Verdachte moord Peter R. de Vries blijft in de cel

  Kamil E., verdachte in de zaak van de moord op de Nederlandse misdaadjournalist Peter R. de Vries, blijft voorlopig nog in de cel. Dat heeft de rechtbank Amsterdam maandag beslist. Zijn advocaten hadden gevraagd hem vrij te laten omdat er volgens hen onvoldoende bewijs is dat hij iets met de moord te maken heeft. De rechtbank ziet echter nog wel voldoende redenen om hem in ieder geval vast te houden tot de volgende zitting, begin maart.
 1. Stevige uitbreiding terugbetaling anticonceptiva sinds vorig jaar: bij deze mutualiteiten krijg je nóg meer terug
  Spaargids.be

  Stevige uitbrei­ding terugbeta­ling anticoncep­ti­va sinds vorig jaar: bij deze mutualitei­ten krijg je nóg meer terug

  Voorbehoedsmiddelen beschermen je gezondheid en dragen bij tot je gemoedsrust. De federale overheid heeft daarom de terugbetaling voor anticonceptiva vorig jaar stevig uitgebreid. Onder meer de pil en het spiraaltje zijn op die manier gratis voor vrouwen tot 25 jaar, terwijl iedereen op een volledige terugbetaling van de morning-afterpil kan rekenen. Maar hoe zit het met andere voorbehoedsmiddelen, en hoe doorslaggevend is de keuze van je mutualiteit? Spaargids.be zoekt het uit.
 2. VS kondigen diplomatieke boycot aan van Olympische Winterspelen in Peking

  VS kondigen diplomatie­ke boycot aan van Olympische Winterspe­len in Peking

  De Verenigde Staten zullen overgaan tot een diplomatieke boycot van de Olympische Winterspelen, die in februari plaatsvinden in de Chinese hoofdstad Peking, vanwege mensenrechtenkwesties. Dat heeft het Witte Huis officieel bevestigd. Een diplomatieke boycot houdt in dat Washington geen vertegenwoordigers van de regering naar de Chinese hoofdstad zal sturen. De Amerikaanse topsporters zouden bij die maatregel wel kunnen deelnemen aan de competities.