Elizabeth Toledo en haar dertienjarige zoon Adam, die is doodgeschoten door de politie van Chicago
Volledig scherm
PREMIUM
Elizabeth Toledo en haar dertienjarige zoon Adam, die is doodgeschoten door de politie van Chicago © GoFundMe

Dertienjarige doodgeschoten door Amerikaanse politie: al de 110de minderjarige op zes jaar tijd

In de Verenigde Staten is er alweer opschudding over een dodelijk politieslachtoffer. Adam Toledo (13) is de op één na jongste sedert 2015, drie kinderen buiten beschouwing gelaten die aan verloren kogels bezweken. In totaal heeft de Amerikaanse politie de laatste zes jaar al 110 minderjarigen doodgeschoten en het percentage niet-blanken ligt daar nog hoger dan bij de volwassenen.

12 reacties

 • Heimo Davidts

  3 weken geleden
  Moest maar geen wapen vasthebben.
 • wim dooms

  3 weken geleden
  Een 13 jarige hoort in zijn bed te liggen bij zijn ouders en niet op straat !
 • Patrick Duyck

  3 weken geleden
  Mensen,ik zou veel van jullie eens polietieagent willen zien zijn in Amerika,de meesten doen het in hun broek ben ik van overtuigd .Iedereen heeft een wapen daar en dus mogen zij zichzelf laten afknallen door dat gespuis.Want is niet omdat ze 13 zijnent ze niet in een gang kunnen zitten en die hebben een inwijdingsritueel en dat zou wel eens een agent afknallen kunnen zijn
 • bruno draulans

  3 weken geleden
  Het grote probleem van eo een tv nieuws is, dat je de voorgeschiedenis niet weet. Aangezien er meerdere agenten hem na zaten, duurde het al wel even tot ze hem konden stoppen. Ofwel gaat de persoon in kwestie lopen ofwel begint de persoon in kwestie tegen te pruttelen wanneer hij wordt tegen gehouden. En dan draait dat verkeert uit. Floyd pruttelde ook tegen bij de controle. Ik denk dat, als je vriendelijk bent en direct mee werkt, je het meestal overleeft.
 • Ives Ameel

  3 weken geleden
  Minderjarige is een heel rekbaar iets, een minderjarige die moord en steelt is geen minderjarige meer, jeugdbendes gewapend tot de tand zijn geen minderjarigen meer, die wetten van minderjarig zijn gestemd in de tijd dat de ouders hun kinderen behoorlijk opvoeden wat nu niet meer zo is, dus dimmen met het pamperen van jeugdige gangsters.
 1. Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”
  Play

  Orphée overleefde aanslag in Maalbeek: “Ik slik nog altijd meer dan 15 pillen per dag tegen pijn”

 2. Vrachtwagen breekt doormidden na treinbotsing
  Play

  Vrachtwa­gen breekt doormidden na treinbot­sing