De zeebeving had een magnitude 6,9.
Volledig scherm
De zeebeving had een magnitude 6,9. © USGS

Derde zware aardbeving voor kust Nieuw-Zeeland: nu schok van 8,1, tsunamialarm geweken

UpdateVlak bij Nieuw-Zeeland heeft zich vanavond opnieuw een zware aardbeving voorgedaan. Dat meldt het Amerikaans Geofysisch Instituut (USGS). Het gaat al om de derde hevige schok vandaag en het was meteen de zwaarste van allemaal. Hij haalde 8,1 op de schaal van Richter. Volgens het tsunamiwaarschuwingscentrum in Hawaï zijn kleine “tsunamigolven” waargenomen bij het eiland Tonga. Ondertussen werd het tsunami-alarm wel opgeheven.

8 reacties

 • Arne Dumoulin

  11 maanden geleden
  Kort filmpje over de ring of fire geeft aan dat NZ "gepland" staat voor een grote aardbeving. Om de 500 jaar, dus ja, das nu. Hopelijk houdt deze parel het vol.
 • Jo Nijs

  11 maanden geleden
  Geweldige vrouw precies. NZ zijn zulke coole mensen. Ze heeft in ieder geval al de NZ mentaliteit overgenomen. Kia ora !
 • Werner Van der Kelen

  11 maanden geleden
  De ring of fire is weer bezig, nog een reportage gezien dat dit ook kan gebeuren aan de Noord West kust van de USA aan de staat van Washington, veel sterke voor de getroffen families en mensen daar
 • Filip Lerno

  11 maanden geleden
  Sterkte iedereen
 • Sven Lindekens

  11 maanden geleden
  De vulkanen maakt me zorgen, ook in Italie en Yellow Stone en de aardbeving in San-fransico zit er aan te komen.
 1. RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursector de mensheid. En nee, het werd niet geregisseerd door Stany Crets”
  TV

  RECENSIE. ‘Station Eleven’: “In deze pandemie redt de cultuursec­tor de mensheid. En nee, het werd niet geregis­seerd door Stany Crets”

  Een gemuteerde griep die 99% van de bevolking uitroeit. We gokken dat u nog liever uw gebruikt mondmasker opeet, dan dat u zo een reeks moet uitzitten. Toch is ‘Station Eleven’ geen doorsnee apocalyptische nachtmerrie, waar budget noch doembeelden worden gespaard om u van uw laatste restje hoop te stropen. Of dat ook genoeg is om uw negatieve ervaringen aan de kant te schuiven en u aan deze HBO Max-reeks op Streamz over te geven? Evelien Delgouffe zoekt het in onze Kijkgids voor u uit.