Een vrouw houdt na het vonnis van de jury een bord omhoog buiten de rechtbank met daarop de tekst 'gerechtigheid voor Ahmaud'.
Volledig scherm
Een vrouw houdt na het vonnis van de jury een bord omhoog buiten de rechtbank met daarop de tekst 'gerechtigheid voor Ahmaud'. © REUTERS

Derde verdachte moord op zwarte jogger in de VS krijgt in beroep 35 jaar

Een federale rechter in de Amerikaanse staat Georgia heeft de 52-jarige William Bryan veroordeeld tot 35 jaar gevangenisstraf vanwege zijn betrokkenheid bij de moord op Ahmaud Arbery in 2020, die de rechter bestempelde als een “haatmisdrijf” (hate crime). Arbery, een zwarte man, werd neergeschoten toen hij door een grotendeels witte wijk jogde.

 1. Krijg tot 50 procent van je verbouwfacturen terugbetaald via de nieuwe Mijn VerbouwPremie
  Livios

  Krijg tot 50 procent van je verbouwfac­tu­ren terugbe­taald via de nieuwe Mijn VerbouwPre­mie

  Vanaf 1 oktober 2022 kan je de Mijn VerbouwPremie aanvragen. Die nieuwe premie omvat verschillende oudere premies voor renovaties en energiebesparende ingrepen. Voor welke werken kan je de nieuwe Mijn VerbouwPremie precies aanvragen? Hoeveel krijg je terugbetaald? En hoe werkt het systeem precies? Bouwsite Livios.be zocht het uit. Energetisch renoveren blijft immers dé manier om je energieprijzen zoveel mogelijk te beperken.
 2. Zwarte jogger achtervolgd en van dichtbij doodgeschoten met jachtgeweer: zoon, vader en buurman krijgen levenslang

  Zwarte jogger achter­volgd en van dichtbij doodgescho­ten met jachtge­weer: zoon, vader en buurman krijgen levenslang

  Drie blanke Amerikanen zijn veroordeeld tot een levenslange gevangenisstraf voor de moord op Ahmaud Arbery in de Amerikaanse staat Georgia. Het drietal achtervolgde de zwarte jogger twee jaar geleden in pick-ups en schoot hem van dichtbij dood met een jachtgeweer. De zaak leidde tot veel ophef in de Verenigde Staten nadat beelden ervan op sociale media verschenen waren. In november werden de drie al schuldig bevonden.