Artsen bij een ebolapatiënt in Beni. Archiefbeeld.
Volledig scherm
Artsen bij een ebolapatiënt in Beni. Archiefbeeld. © AFP

Derde nieuwe ebolageval ontdekt in Congo

In Congo is vandaag een nieuw geval van ebola ontdekt, het derde al in een week tijd. Dat heeft de Wereldgezondheidsorganisatie WHO bekendgemaakt.

 1. Democratie in El Salvador bedreigd: president claimt “coolste dictator ter wereld” te zijn
  1

  Democratie in El Salvador bedreigd: president claimt “coolste dictator ter wereld” te zijn

  In het Centraal-Amerikaanse land El Salvador wordt gevreesd voor een aftakeling van de democratie. Het Amerikaanse ministerie voor Buitenlandse Zaken plaatste recent vijf magistraten van het Salvadoraanse hooggerechtshof op een lijst van “ondemocratische en corrupte actoren” omdat ze in het voordeel van de huidige president, Nayib Bukele, hadden gehandeld. Die laatste veranderde zijn biografie op Twitter als gevolg in “de coolste dictator ter wereld”.
 2. Groot tekort aan huishoudhulpen: zoveel kan je verdienen
  Jobat.be

  Groot tekort aan huishoud­hul­pen: zoveel kan je verdienen

  De heropleving van de economie laat zich duidelijk merken in de vele vacatures. Eind juni piekte dat aantal op maar liefst 172.437, één vijfde meer dan een maand geleden en het hoogste aantal in 10 jaar tijd. De grootste vraag is die naar schoonmakers, vooral aan huis, volgens het systeem van dienstencheques. Maar wat houdt zo’n job precies in? Hoeveel verdien je? En wat zijn de voor-en nadelen? Jobat.be vroeg het aan dienstenchequebedrijf Tempo-Team @home.